Mergi direct la conținut »
PSD acuză nereguli la vot: În majoritatea secțiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetățenii să voteze și la referendum, au fost sesizate autorităţile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > PSD acuză nereguli la vot: În majoritatea secțiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetățenii să voteze și la referendum, au fost sesizate autorităţile

PSD acuză nereguli la vot: În majoritatea secțiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetățenii să voteze și la referendum, au fost sesizate autorităţile

Partidul Social Democrat acuză, într-un comunicat oficial, că operatorii de tablete insistă ca cetățenii să voteze și la Referendum şi că în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă și alți cetățeni prezenți la coadă în secția de votare, în încercarea de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum și a atrage ostracizarea acestora de către alți cetățeni.

De Valentina Postelnicu,

Partidul Social Democrat atrage atenția, într-un comunicat, „asupra faptului că, în majoritatea secțiilor de votare, operatorii de tabletă insistă ca cetățenii să voteze și la Referendum”.

„În cazul în care cetățenii răspund că nu doresc să voteze și la Referendum, operatorii de tabletă repetă, în mod insistent, întrebarea. Mai mult, în majoritatea cazurilor, operatorii de tablete repetă cu voce tare întrebarea, astfel încât să îi audă și alți cetățeni prezenți la coadă în secția de votare, în încercarea de a-i timora și intimida pe cei care nu vor să voteze și la Referendum și a atrage ostracizarea acestora de către alți cetățeni. De asemenea, în multe secții de votare nu este trasă bară, pe listele persoanelor cu drept de vot la Referendum, dar care nu au votat, ceea ce poate atrage riscuri mari de fraudare a Referendumului”, spun cei de la PSD.

PSD anunţă că a sesizat Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă și Serviciul de Telecomunicații Speciale că, în prima parte a zilei, operatorii de tablete nu i-au întrebat pe cetățeni dacă vor să voteze atât la europarlamentare, cât și la Referendum, ci au bifat, în aplicația gestionată de STS, din oficiu, ambele variante, astfel că alegătorii au fost puși în fața faptului împlinit.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

„Așa se și explică diferența mică din prima parte a zilei dintre alegătorii de la Europarlamentare și cei de la Referendum, diferență care a crescut semnificativ după ce am transmis aceste semnalări. În condițiile în care, după numărarea voturilor, se constată o diferență semnificativă între buletinele de vot introduse în urnă și numărul de semnături de pe lista de prezență la Referendum, vom sesiza organele de cercetare penală”, au mai transmis cei de la PSD.

Social-democraţii afirmă că „s-a încălcat și se încalcă, în continuare, în mod sistematic art. 1, alin. 2 din Decizia 72/D/14.05.2019 a BEC, în care se precizează că președintele secției de votare barează, în prezența alegătorului, cu o linie orizontală, rubrica destinată semnăturii din lista electorală aferentă Referendumului”.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

„PSD atrage atenția că dreptul de a opta, al cetățeanului, pentru votul la Referendum, este grav viciat. Legea trebuie aplicată fără interpretări personale și nu într-o manieră subiectivă, prin urmare solicităm președinților de secții de votare și operatorilor de tablete să își facă strict datoria, în conformitate cu deciziile și instrucțiunile Biroului Electoral Central”, mai anunţă PSD.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, anunţa, pe de altă parte, că a primit semnale din aproape toate judeţele că ar exista operatori de tabletă „care fac tot posibilul pentru a-i determina” pe cetăţeni să nu se înregistreze la votul pentru referendum.


Citeşte şi:

Alegeri europarlamentare 2019 în România | Tot ce trebuie să știi despre cum se poate vota pe 26 mai

Close
Închide
  Close