De Valentina Postelnicu,

”De la numirea lui Florinel Butnaru, în decembrie 2017 și până acum, Consiliul are zero activitate, nu a angajat niciun inspector de monitorizare și nu a încheiat parteneriate cu organizațiile neguvernamentale. Domnul Butnaru și colegii angajați la ordin, pe listă de la partid, își fac veacul la sediul “Consiliului” din Kiseleff în timp ce persoanele cu dizabilități, instituționalizate, zac uitate, abuzate și fără nicio speranță, că drepturile lor, stabilite printr-o Convenție ONU, ratificată de statul român, vor fi vreodată protejate”, a declarat senatorul USR Adrian Wiener, președintele Comisiei pentru egalitate de șanse din Senat.

Instituția a început să fie privită cu râvnă nedisimulată de împărțitorii de dispense și sinecuri din PSD după ce a primit un buget de peste 5 milioane de lei, datorită eforturilor realizate de fosta președinta a Consiliului, Marta Bencze.

După o muncă de un an, în care a făcut din Consiliu o instituție funcțională administrativ, cu sediu, cu dotări și cu un aparat administrativ format din oameni performanți, marea famiglie politică a PSD s-a gândit că ar fi un moment bun ca niște politruci din linia a 2-a să se bucure de munca altora, să își asume meritele și să se apuce să toace bugetul instituției.

Astfel, a urmat execuția Martei Bencze în urma unei ședințe, de doar 15 minute, a Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte si Minorități din Senat, orchestrată de vicepreședintele acesteia, senatorul Ion Narcis Chisaliță. Motivarea revocării a constat dintr-un copy-paste al articolului 4 din legea 8/2016 la care, înaintea fiecărui subpunct, onorata comisie a adăugat ”NU”. După numai două săptămâni, prin organizarea unei proceduri rapide de ”selecție” a noului președinte, aceeași onorată Comisie, la conducerea căreia se află PNL-istul Marius Nicoară, l-a numit la conducerea Consiliului pe Florinel Butnaru.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Consiliul pentru Monitorizarea Implementării Convenţiei ONU era o șansă pentru demascarea și reformarea cinismului instituționalizat din spatele zidurilor și pereților scorojiți ai spitalelor, centrelor, secțiilor de psihiatrie. Rolul principal al acestei instituții este de a monitoriza, promova și proteja drepturile persoanelor cu dizabilități din instituțiile de tip rezidențial, publice sau private, precum și din spitalele și secțiile de psihiatrie.

USR consideră că povestea Consiliului, care a ajuns într-un blocaj total sub controlul PSD, nu este de fapt decât o replicare a anexării, bucată cu bucată, a României instituționale de către o clasă politică cu reflexe de prădător.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

Cine este Florinel Butnaru, președintele Consiliului pentru Monitorizarea Implementării Convenţiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități

Florinel Butnaru a fost parlamentar. În 2012, el a devenit senator de Vâlcea pe listele PP-DD, iar în timpul mandatului trecut a trecut la PSD.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Senatului, Butnaru a absolvit:

  • Facultatea de Management a Universității din București, în 1995 (în cadrul UB nu există nicio facultate cu această denumire);
  • Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești, specializarea Automobile Rutiere, în 2003;
  • Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Universității din Pitești, specializarea Ingineria Transporturilor și Trafic, în 2006;
  • Master la Institutul Politehnic din București − specializarea nu este menționată.

În plus, acesta este doctorand în Ingineria transporturilor la Universitatea Politehnica din București, cu tema „Cercetări pentru reducerea riscului asociat traficului rutier”.

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!
Recomandări

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!

Înainte de 1989, el a fost lucrător comercial la Oficiul de Control al Mărfurilor din Portul Constanța (1980-1982), apoi șef de echipă la Întreprinderea de Producție Industrială și Prestări Servicii din Constanța, în domeniul Transport Public Local de Persoane (1982-1986).

Potrivit documentelor oficiale ale CNSAS, pe 18.02.1987, Florinel Butnaru, aflat la momentul respectiv în detenție la penitenciarul Poarta Albă, a semnat un Angajament cu Securitatea luând numele conspirativ „Radu”. Nu a fost identificată nicio informație transmisă de către acesta către Securitate.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV. Dalida din «Las Fierbinți» a fost angajata soțului ei și spune că nu visa, pe vremea aceea, la o relație cu el «Era șeful meu. Era domnul Laurențiu»

Milionari peste noapte cu darul de nuntă. Incredibil câți bani le-a dat Gigi Becali mirilor! Reacția Teodorei
GSP.RO

Milionari peste noapte cu darul de nuntă. Incredibil câți bani le-a dat Gigi Becali mirilor! Reacția Teodorei

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense