Mergi direct la conținut »
Liviu Dragnea a vorbit despre presupusa intoxicare cu mercur reclamată de fostul ministru Doina Pană
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

VIDEO | Liviu Dragnea a prezentat lista PSD pentru alegerile europarlamentare. Pe primele locuri: Rovana Plumb, jurnalista Carmen Avram, Claudiu Manda, Chris Terheş

De Valentina Postelnicu, . Ultimul update Vineri, 05 aprilie 2019, 14:36

Social-democraţii au validat, luni, lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, cu câteva zile înainte de finalizarea procedurii de înregistrare a listelor la Biroul Electoral Central. Lista este deschisă de Rovana Plub, urmată de jurnalista Carmen Avram, Claudiu Manda și pastorul Chris Terhes. Liderul PSD a anunţat că va avea loc o remaniere, pentru a le schimba din funcţie pe Rovana Plumb şi Natalia Intotero.

Ad placeholder

Cu o precampanie declanşată în filialele cu probleme şi cu semnături strânse doar de la membri, şi mai puţin în stradă, social-democraţii intră în cursa pentru PE cu oameni fideli partidului, dar şi cu un jurnalist, un pastor şi mai mulţi actuali europarlamentari şi membri în Legislativ.

Candidaţii PSD la europarlamentare, validaţi de CExN. Paul Stănescu, vot împotriva Rovanei Plumb

Lista PSD pentru europarlamentare:

 1. Rovana Plumb
 2. Carmen Avram
 3. Claudiu Manda
 4. Chris Terheş
 5. Dan Nica
 6. Maria Grapini
 7. Tudor Ciuhodaru
 8. Dragoş Benea
 9. Victor Negrescu
 10. Andi Cristea
 11. Natalia Intotero
 12. Gabriela Zoană
 13. Bianca Gavriliţă
 14. Emilian Pavel
 15. Doina Pană

UPDATE ora 15:05. Declarații susținute de Liviu Dragnea:

Despre mutarea Ambasadei din Israel

 • Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea ambasadei la Ierusalim,d ecizia nu e la mine sau la Parlament. Cred că în timp rezonabil trebuie abordat subiectul în CSAT și prezentată o decizie
 • Doamna a exprimat punctul de vedere pe care l-am avut și l-am asumat și îl susține și guvernul. Israelul are dreptul să decidă unde e capitala, ca orice stat suveran, dar trebuie o decizie în CSAT. Doar schimbul de replici nu ajută
 • O altă mare problemă cu Israel e refuzul de doi ani de a numi un ambasador, cu toate că a primit mai multe propuneri de la guvern. Nu cred că s-a mai întâmplat ca într-o țară cu care avem relații deosebite să nu avem ambasador de doi ani
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
Recomandări
Cum ajung copiii să creadă că abuzurile sexuale sunt normale! ”Asta e dragostea pe care un tată i-o oferă fetiței lui, iar eu nu știu să răspund la ea”
 

Despre vizita anulată a Regelui Iordaniei

 • România a avut tot timpul relații foarte bune cu statele arabe și le va avea în continuare. Nu știu motivele. Nu știu dacă informațiile sunt reale

Despre problemele de sănătate

 • Nu am vrut să fac din asta un caz național cu acoperire publică foarte mare. E o chestiune personală. Nu am vrut să tulbur activitatea spitalului. E un spital românesc, cu capital 100% românesc. Eu urmez medicul, un medic pe care îl știu demult, care a reușit o intervenție foarte complicată la Irina și acolo mi-a zis să merg.
 • Liderul PSD a spus, despre cei trei candidaţi din afara partidului Carmen Avram, Cristian Terhes şi Maria Grapini, că sunt patrioţi care au apărat principiul dreptăţii şi au militat împotriva abuzurilor.
Ad placeholder

Despre Carmen Avram, Cristian Terhes şi Maria Grapini

 • ”În ceea ce priveşte cei trei colegi de partid acum cu noi Carmen Avram, Cristian Terhes şi Maria Grapini, nu a fost nicio ezitare din partea colegilor. Carmen Avram e o doamnă care îşi apără foarte mult principiul dreptăţii, a militat mereu împotriva unor abuzuri. Face parte dintr-o echipă de reporteri care nu a cedat la atacurile inimaginabile împotriva acelui trust de presă (Antena3 – n.r.). E un om, un patriot şi un om care a sprijinit mereu nu PSD, ci principiile şi abordarea partidului”, a anunţat Dragnea, după şedinţa CExN.
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
Recomandări
Tolo: Mihai Busuioc, omul lui Dragnea la Curtea de Conturi, a pornit o anchetă internă, supărat că publicul a aflat de neregulile descoperite în achizițiile COVID-19!
 

Despre campania de europarlamentare: „O conduc, indiferent cum aş fi. Mă leg cu scânduri şi tot o conduc”

 • Preşedintele PSD a menţionat că va conduce campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, indiferent cum va evolua starea sa de sănătate. Întrebat de jurnalişti dacă va putea conduce campania electorală la alegerile europarlamentare ţinând cont de starea sa de sănătate, el a răspuns: „O conduc, indiferent cum aş fi. Mă leg cu scânduri şi tot o conduc”.
Ad placeholder
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
Recomandări
Printr-un document oficial, Raed Arafat și șefa DSP-urilor îi amenință cu închisoarea pe cei scoși din izolare de Curtea Constituțională!
 

Despre remanierea guvernamentală

 • Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat luni că va avea loc o remaniere guvernamentală înainte de alegerile europarlamentare, subliniind că nu crede că miniştrii aflaţi pe lista de candidaţi, cum sunt Rovana Plumb şi Natalia Intotero, trebuie să stea în Guvern până la aceste alegeri. „Eu nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Le-am spus lor, i-am spus şi doamnei prim-ministru. Eu nu cred că un membru al Guvernului poate să fie şi în campanie electorală, poate să gestioneze şi problemele din minister. Doamna Plumb e ministrul Fondurilor Europene, nu trebuie să ne jucăm cu asta. Le-am spus care este punctul meu de vedere. Aştept, după ce doamna prim-ministru se întoarce şi vom avea o discuţie, ulterior şi în partid”, a afirmat Liviu Dragnea.

UPDATE ora 14.30 Lista finală a candidaţilor PSD la alegerile europarlamentare, votată de Comitetul Executiv Naţional al PSD, este:

 1. Rovana Plumb
 2. Carmen Avram
 3. Claudiu Manda
 4. Chris Terheş
 5. Dan Nica
 6. Maria Grapini
 7. Tudor Ciuhodaru
 8. Dragoş Benea
 9. Victor Negrescu
 10. Andi Cristea
 11. Natalia Intotero
 12. Gabriela Zoană
 13. Bianca Gavriliţă
 14. Emilian Pavel
 15. Doina Pană

UPDATE ora 12.50 Şedinţa conducerii PSD a început, luni, liderul partidului, Liviu Dragnea având discuţii separate, cu unii colegi, în biroul său de la Parlament. De altfel, Liviu Dragnea a venitm la şedinţă, cu o mapă în care a spus că se află lista candidaţilor.

Ad placeholder

Potrivit unor surse, este posibil să apară surprize pe lista PSD. Astfel, potrivit ultimelor discuţii, un loc eligibil ar putea primi deputata PSD Bianca Gavriliță, care ar putea să o înlocuiască pe Carmen Mihălcescu.

Aceleaşi surse au precizat că europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu nu s-ar mai afla pe lista PSD.

Negocieri dure în partid, pentru poziţiile eligibile

Pe 28 martie este termenul limită pentru depunerea listelor de candidați pentru europarlamentare, iar PSD şi-a strâns deja semnăturile necesare pentru participarea la alegeri, fără a prezenta alegătorilor şi echipa pe care vrea să o trimită la Bruxelles.

1.367.000 de semnături strânsese PSD, săptămâna trecută.

Candidaţii au fost aleşi, însă, prin negocieri dure, iar ultimul cuvânt l-a avut liderul partidului, Liviu Dragnea, care a şi creionat, în această perioadă, profilul candidatului PSD la euroalegeri: un adevărat patriot, cunoscător de legislaţie europeană, vorbitor de mai multe limbi străine.

Rovana Plumb, preşedinta femeilor din PSD, ministru al Fondurilor Europene va fi cap de listă, la europarlamentare, iar partidul îi pregăteşte şi o nominalizare pentru postul de comisar european, după ce Corina Creţu a anunţat că va candida din partea Pro România, la aceste alegeri.

PSD mai vrea să trimită la Bruxelles un jurnalist de la Antena 3, Carmen Avram, pe senatorul Claudiu Manda, preşedintele comisiei SRI, dar şi pe fostul ministru pentru afaceri europene, care a demisionat din Executivul Dăncilă.

Ad placeholder

Un nume inedit este al lui Chris Terhes, președintele Romanian Community Coalition, cunoscută în România sub numele de „Coaliția românilor pentru combaterea corupției”.

Va primi un loc eligibil şi Ileana Carmen Mihălcescu, susținută de organizația PSD București. Moldovan este vicepreședinte al Camerei Deputaților din septembrie 2018, iar în decembrie 2018 a fost audiată la DNA în calitate de martor.

Se mai află pe lista PSD Dragoș Benea, președintele PSD Bacău, Dan Nica, liderul eurodeputaţilor PSD, Ioan Mircea Pașcu, actual europarlamentar şi Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de pretutindeni.

Şi Maria Grapini, care este în prezent europarlamentar, iar la ultimele alegeri a candidat din partea Partidului Umanist al lui Dan Voiculescu, va primi un loc eligibil, pe lista social-democraţilor.

TSD îi susţine pe listă pe eurodeputatul Emilian Pavel şi pe fostul deputat Catalina Ștefănescu.

Liviu Dragnea, prima apariţie după problemele cu hernia de disc

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea ar urma să fie prezent, luni, la şedinţa conducerii PSD, Comitetul Executiv Naţional. Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu a anunţat că liderul partidului s-a internat din nou în spital, pentru a face tratament pentru hernia de care suferă.

De altfel, Dragnea a fost aşteptat şi duminică, la Braşov, unde a avut loc o reuniune de pre-campanie, însă a ajuns iar în spital, potrivit apropiaţilor lui.

Ad placeholder

„Trebuia să participe și Liviu Dragnea la această întâlnire, aseară a avut iar o probleme de sănătate, medicii au insistat și aseară a fost internat câteva ore. A mai făcut câteva injecții. Procedura medicală. Sperăm ca totul să fie bine, pentru că mâine avem o ședință foarte importantă. Mâine, la 12.30, CEX va stabili lista candidaților PSD pentru europarlamentare și sperăm ca starea președintelui Liviu Dragnea să fie bună pentru mâine”, a spus Codrin Ștefănescu.

Citeşte şi: Mărturisirile unei mame al cărei copil este diagnosticat cu Asperger. “Îl iau în brațe și îi spun: «Nu-i nimic, ne luptăm împreună cu monstrul»”

Ad placeholder
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
PARTENERI - GSP.RO
S-a retras din fotbal la 26 de ani și s-a făcut șofer pe camion: „Nu îmi e rușine. Muncesc bine și ajung la 2000-3000 de euro pe lună”
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
HOROSCOP
Horoscop 5 iulie 2020. Leii au nevoie de echilibru, care e greu de obținut și greu de menținut
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close