MENIU CAUTĂ
, de Remus Vlad

UPDATE: Puiu Popoviciu, reținut la Londra. Omul de afaceri a fost eliberat pe cauțiune și poartă brățară electronică

Distribuie

Gabriel Puiu Popoviciu a fost prins la Londra, la aproape două săptămâni după ce a fost dat în urmărire internațională. Omul de afaceri, condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, va fi extrădat, pentru a-și ispăși pedeapsa în România. 

UPDATE 17.47: Gabriel Puiu Popoviciu a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune stabilită de magistrații din Londra la 200.000 de lire.

Omul de afaceri va avea însă unele restricții, pentru că va purta brățară electronică și va fi obligat să se prezinte de trei ori pe săptămână în fața autorităților londoneze care îl vor avea sub supraveghere, până ce va fi extrădat pentru a executa în România pedeapsa de 7 ani de închisoare primită în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că este un fapt bun că Puiu Popoviciu s-a predat, pentru că aceasta înseamnă că nu contestă măsura care va fi luată până la extrădarea sa.

Întrebat când va fi extrădat Popoviciu, ministrul Justiției a spus că procedurile legale pentru aducerea în România a omului de afaceri  vor fi declanșate în momentul în care va fi gata toată documentația.

UPDATE: Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că Puiu Popoviciu s-a prezentat la London Metropolitan Police, după ce a fost citat la locuința indicată de polițiștii români, care l-au localizat în capitala Marii Britanii. Popoviciu a mers la poliție însoțit de un avocat.

Poliția Română a anunțat că Gabriel Popoviciu a fos reținut luni, de London Metropolitan Police, fiind folosite datele și informațiile transmise prin Biroul Sirene.

”În prezent se derulează procedura legală în astfel de situații. Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituții abilitate să se ocupe de extrădarea celui în cauză”, a preciza Poliția Română.

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională în 3 august, la o zi după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, în dosarul ”Ferma Băneasa”. Curtea de Apel București a emis atunci un mandat european de arestare pentru Puiu Popoviciu.

Polițiștii care trebuiau să pună în executare mandatul emis de instanță pe numele lui Puiu Popoviciu l-au căutat miercuri, după decizia de condamnare la șapte ani de închisoare, la toate adresele indicate anterior de omul de afaceri. Pentru că nu l-au găsit, miercuri seară l-au dat în urmărire la nivel național, iar joi au cerut instanței să emită un mandat european de arestare pe numele acestuia, în baza căruia să poată fi dat în urmărire internațională.


Citește și: FOTO EXCLUSIV/ Silviu Prigoană, vacanță de 40 de zile cu cei doi băieți ai săi. I-a plimbat pe Eduard și Maximus prin toată Europa

Citește mai multe despre puiu popoviciu și Londra pe Libertatea.

Comentarii