MENIU CAUTĂ
14 Aug. 2017 17:42 , de Remus Vlad

Puiu Popoviciu, eliberat pe cauțiune, de 200.000 de lire. Poartă brățară electronică și merge de trei ori pe săptămână la Poliția din Londra

Distribuie

Gabriel Puiu Popoviciu a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune stabilită de magistrații din Londra la 200.000 de lire. Omul de afaceri va avea însă unele restricții, pentru că va purta brățară electronică și va fi obligat să se prezinte de trei ori pe săptămână în fața autorităților londoneze care îl vor avea sub supraveghere, până ce va fi extrădat pentru a executa în România pedeapsa de 7 ani de închisoare primită în dosarul ”Ferma Băneasa”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, spune că este un fapt bun că Puiu Popoviciu s-a predat, pentru că aceasta înseamnă că nu contestă măsura care va fi luată până la extrădarea sa.

”E o chestiune personală. Nu pot să fac astfel de aprecieri, dar pentru bunul mers al justiției, apreciez ca fapt bun. (…) Atunci când te predai, nu mai contești măsura. În cazul Ghiță a fost invers. A fost identificat, reținut, după care a contestat”, a spus ministrul Justiției, la Digi24.

Întrebat când va fi extrădat Popoviciu, ministrul Justiției a spus că procedurile legale pentru aducerea în România a omului de afaceri  vor fi declanșate în momentul în care va fi gata toată documentația.

„Acest termen începe să curgă din momentul în care vom avea întreaga documentație, lucru care nu depinde de noi”, a precizat Toader.

Poliția Română a anunțat că Gabriel Popoviciu a fos reținut luni, de London Metropolitan Police, fiind folosite datele și informațiile transmise prin Biroul Sirene.

Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că Puiu Popoviciu s-a prezentat la London Metropolitan Police, după ce a fost citat la locuința indicată de polițiștii români, care l-au localizat în capitala Marii Britanii. Popoviciu a mers la poliție însoțit de un avocat.

 

Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire internațională în 3 august, la o zi după ce a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare, în dosarul ”Ferma Băneasa”. Curtea de Apel București a emis atunci un mandat european de arestare pentru Puiu Popoviciu.

Polițiștii care trebuiau să pună în executare mandatul emis de instanță pe numele lui Puiu Popoviciu l-au căutat miercuri, după decizia de condamnare la șapte ani de închisoare, la toate adresele indicate anterior de omul de afaceri. Pentru că nu l-au găsit, miercuri seară l-au dat în urmărire la nivel național, iar joi au cerut instanței să emită un mandat european de arestare pe numele acestuia, în baza căruia să poată fi dat în urmărire internațională.

Citește mai multe despre cautiune, extrădare și Poliție pe Libertatea.

Comentarii