Mergi direct la conținut »
După TVR, și Radioul public este acuzat că nu a anunțat căderea Guvernului Dăncilă. „Era muzica pe post”. Redactorul-șef RRA: „A fost transmisiune directă”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > După TVR, și Radioul public este acuzat că nu a anunțat căderea Guvernului Dăncilă. „Era muzica pe post”. Redactorul-șef RRA: „A fost transmisiune directă”

După TVR, și Radioul public este acuzat că nu a anunțat căderea Guvernului Dăncilă. „Era muzica pe post”. Redactorul-șef RRA: „A fost transmisiune directă”

În timp ce moțiunea împotriva Guvernului Dăncilă era adoptată, la Radio România se asculta muzică, susțin surse din RRA, dar și o fostă jurnalistă a postului care a postat informația pe Facebook. Redactorul-șef RRA, Nicu Popescu, a afirmat inițial că am transmis moțiunea”, dar nu cunoaște situația. Azi dimineață, însă, a revenit cu o poziție mai fermă.

De Dragoș Tănase,

UPDATE: Libertatea a obținut înregistrarea emisiei Radio România, din momentul în care a fost anunțat rezultatul moțiunii. Fragmentul audio confirmă faptul că RRA a întrerupt programul pentru a furniza știrea, așa cum a confirmat ulterior și redactorul-șef al postului.

După ce ziarul a lămurit aspectul transmisiunii directe, Radio România Actualități a trimis un drept la replică pe care îl publicăm integral la finalul articolului.


Surse din interiorul Radio România Actualități au precizat pentru Libertatea că deznodământul acțiunii Opoziției a fost transmis doar în buletinele de știri, din oră în oră, nu în regim de Breaking News.

De asemenea, acuzațiile apar și într-o postare a jurnalistei Cerasela Rădulescu.

„La Radio România votul moțiunii nu a fost transmis, că era muzica pe post și PSDiștii din SRR ascultau muzică. Așa că, ascultătorul nu a aflat că a căzut guvernul, deși plătește sa fie informat corect”, a scris ea.

Mai mult, la trei zile după ce moțiunea a fost adoptată, Viorica Dăncilă era prezentată în continuare, în buletinele de știri, ca fiind prim-ministru și nu premierul demis.

De altfel, și în știrile publicate pe site-ul RRA Viorica Dăncilă este în continuare „premier”.

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO
Recomandări

Gestul făcut de misterioasa ”fată din cort”, după ce a fost găsită de polițiștii din Brașov. VIDEO

Știre publicată pe site-ul RRA, duminică, 13 octombrie

Libertatea a încercat să obțină un punct de vedere din partea lui Georgică Severin, președinte – director general al Societății Române de Radiodifuziune, dar acesta nu a răspuns până la ora transmiterii știrii.

Redactorul-șef RRA: „Noi am transmis moțiunea”

De asemenea, redactorul-șef al RRA, Nicu Popescu, a transmis că nu cunoaște acest subiect și a afirmat că va oferi un răspuns după ce se va informa și va discuta cu colegii săi.

„Noi (RRA – n.r.) am transmis moțiunea de cenzură”, este singura declarație a lui Nicu Popescu, pentru Libertatea, în legătură cu data de 10 octombrie, ziua în care a fost adoptată moțiunea de cenzură.

Azi dimineață, redactorul-șef RRA a revenit și ne-a declarat că a vorbit cu colegii lui, dar a văzut și postarea respectivă, iar în aceasta este o inexactitate.

Rezultatul votării la moțiunea de cenzură a fost în transmisiune directă. S-a întrerupt programul muzical pentru anunțarea rezultatului.

Nicu Popescu:

Acuzațiile la adresa RRA vin după ce și conducerii TVR i s-a reproșat că nu a transmis moțiunea de cenzură în regim breaking news.

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii
Recomandări

Fostul iubit al Luizei Melencu, audiat pentru prima dată. Ce l-au întrebat anchetatorii

Liviu Brătescu, membru al Consiliului de Administrație (CA) al Societății Române de Televiziune (SRTv), a acuzat-o pe șefa TVR, Doina Gradea, că în timpul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă postul public de televiziune a difuzat filme sud-coreene.

În replică, aceasta l-a acuzat pe Brătescu de partizanat politic pe motiv că este membru PNL și că, în cadrul unei ședințe, a comandat managerului de Resurse Umane ce angajări să facă în TVR.

FOTO: Facebook.com/romaniaactualitati

Dreptul la replică transmis de Radio România Actualități redacției Libertatea:

Close
Închide
  Close