Mergi direct la conținut »
Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Învinuită că n-a reflectat căderea Guvernului Dăncilă, șefa TVR acuză un membru din CA de partizanat cu PNL și că a comandat angajări în postul public! Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată asta”

Doina Gradea, șefa TVR, l-a acuzat pe Liviu Brătescu, membru al Consiliului de Administrație (CA) al SRTv, de partizanat politic pe motiv că este membru PNL și că, în cadrul unei ședințe, a comandat managerului de Resurse Umane ce angajări să facă în TVR.

De Răzvan Mihalașcu, Cătălin Hopulele,

Reacția Doinei Gradea vine după ce Brătescu a precizat, într-un comunicat transmis presei, că în timpul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă postul public de televiziune a difuzat filme sud-coreene.

Directorul general al SRTv, Doina Gradea a răspuns acuzațiilor cu alte acuzații, într-un comunicat în care a accentuat faptul că Liviu Brătescu este membru PNL și se află în CA al SRTv din partea partidului, în care are și funcție de conducere.

Este evident că domnul Brătescu face declaraţii politice în sprijinul partidului pe care îl reprezintă şi nu pentru susţinerea SRTv. De nenumărate ori, în şedinţele Consiliului de Administraţie, dl. Brătescu a indicat managementului SRTv ce emisiuni să facă, unde să le programeze în grilă, fapte extrem de grave, care constituie imixtiune în politica editorială a SRTv.

Doina Gradea, șefa TVR:

„Chiar în ultima şedinţă, dl. Brătescu indica managerului de Resurse Umane şi ce angajări să facă în SRTv. Dovadă sunt stenogramele şedinţelor şi înregistările acestora”, a mai spus Gradea.

Mai mult, Doina Gradea a afirmat că decizia privind reflectarea moțiunii de cenzură a aparținut „integral managementului Direcţiei Ştiri, canalelor TVR1, TVR2 şi Direcţiei Programe”.

Liviu Brătescu: „Nu am cerut niciodată să fie nimeni angajat”

Liviu Brătescu, membru în Consiliul de Administrare al SRTv, din partea PNL

Contactat azi de reporterii Libertatea, Liviu Brătescu a negat toate acuzațiile pe care i le-a adus Doina Gradea. El a precizat că nu a făcut niciodată recomandări de invitați sau de moderatori, însă a reproșat conducerii SRTv felul în care s-a încheiat colaborarea cu Dragoș Pătraru, a cărui emisiune făcea audiență.

Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
Recomandări
Tolo: Ce băgăm în urnă, aia ne iese din frapieră. Poza României în era COVID-19
 

Cât privește angajările comandate de care îl acuză Gradea, acesta a negat categoric.

Nu am cerut niciodată să fie nimeni angajat, pe niciun post. Dar, da, i-am cerut doamnei Gradea să înainteze o organigramă pentru aprobare în Consiliul de Administrație. Neaprobarea acestei organigrame înseamnă că un număr important de directori sunt interimari datorită faptului că doamna Gradea le prelungește din pix mandatul la fiecare 6 luni

Liviu Brătescu

„Ei fac parte din Comitetul Director unde se aprobă grila de programe, dar sunt dependenți de pixul și voința doamnei Gradea. Eu sunt numit politic în Consiliul de Administratie, din partea PNL, dar și doamna Gradea a ajuns acolo tot politic, numită de PSD, de Liviu Dragnea. De la anagajare și până astăzi nu a prezentat un plan managerial Consiliului de Administratie”, a mai spus Brătescu.

Liberalul Liviu Brătescu, membru în Consiliul de Administrație al Televiziunii Române, a transmis ieri un comunicat de presă în care acuza că, în timpul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, postul public de televiziune a difuzat filme coreene.

Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
Recomandări
Primăria Sector 5 cumpără materiale sanitare și dezinfectanți la suprapreț de la o firmă de publicitate cu zero angajați
 

„Doar în dictaturi se mai întâmplă ca atunci când au loc schimbări politice importante sau demonstrații de amploare televiziunea de stat să difuzeze cântece patriotice sau muzică populară. TVR-ul, sub Doina Gradea, a ajuns, din păcate, un organ de propagandă al PSD-ului și și-a ratat misiunea publică!“, a menționat Brătescu, conform sursei citate.

Liviu Brătescu a acuzat-o pe Doina Gradea că, prin decizia de a nu fi difuzat momentul moțiunii de cenzură, „s-a lovit foarte grav în informarea cetățenilor, fiind încălcată chiar legea de funcționare” a TVR.

Libertatea publică mai jos comunicatul integral, trimis de Doina Gradea.

Comunicatul directorului SRTV, Doina Gradea, despre declarațiile lui Liviu Brătescu by Raz van Mihalascu on Scribd

Close
Închide
  Close