Mergi direct la conținut »
Reacția BNR despre aur: "De aia e rezervă internațională, să fie văzută"
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Reacția BNR despre aur: "De aia e rezervă internațională, să fie văzută"

Reacția BNR despre aur: „De aia e rezervă internațională, să fie văzută”

Rezerva internațională se cheamă rezervă internațională pentru a putea fi văzută și certificată de către piețele internaționale, a declarat Valentin Lazea, economistul-șef al Băncii Naționale a României (BNR).

De Daniel Ionașcu,

„Despre subiectul aur nu am nimic în plus de adăugat faţă de ceea ce s-a spus de către BNR, de către guvernatorul BNR. Argumentele au fost date, problema a fost prezentată de către BNR. Nu am nimic de adăugat în plus. Ideea principală este că rezerva internaţională de aceea se cheamă rezervă internaţională pentru a putea fi văzută, şi cum să spun, certificată de către pieţe, pieţele internaţionale. Acesta este ideea principală”, a declarat Lazea, în cadrul conferinţei „Economia României – Provocări 2019”, conform Agerpres.

Reacția vine ca urmare a proiectului depus de către șeful PSD Liviu Dragnea și a senatorului Șerban Nicolae.

Proiectul modifică statutul BNR și cere ca doar 5% din rezerva de aur să fie ținută în străinătate și doar pentru operațiuni.

România are 103 tone de aur, care valorează 3,7 miliarde de euro. Din această cantitate 61 de tone se află depozitate la Banca Angliei.

Close
Închide
  Close