Siguranța este prioritatea numărul unu a companiei Boeing și avem toată încrederea în siguranța MAX.

Înțelegem că agențiile de reglementare și clienții au luat decizii pe care le consideră cele mai potrivite pentru piețele interne.

Noi vom continua să discutăm cu toți, pentru a ne asigura că au toate informațiile de care au nevoie pentru a avea încredere în operarea flotelor sau repunerea acestora în funcțiune.

De asemenea, este important de remarcat faptul că Administrația Federală a Aviației nu impune nicio acțiune în acest moment și, pe baza informațiilor disponibile în prezent, nu avem nicio bază pentru a emite noi îndrumări operatorilor„, se arată în comunicatul remis, marți de Boeing.

Duminică dimineața, un Boeing 737 MAX 8, care aparținea Ethiopian Airlines, s-a prăbușit la puțin timp de la decolarea din Addis Abeba. Toți cei 157 de oameni aflați la bord și-au pierdut viața.

Tragedia are loc la mai puțin de jumătate de an de când același model de avion Boeing 737 Max 8, aparținând companiei Lion Air din Indonezia, s-a prăbușit în apropiere de Jakarta. În urma accidentului din luna octombrie, toate cele 189 de persoane aflate la bord au murit.

Marea Britanie și alte țări suspendă zborurile Boeing 737 Max, după tragedia aviatică din Etiopia. Decizia Regatului Unit vine după ce Australia, China, Indonezia, Singapore, Oman, Coreea de Sud şi Mongolia au dispus suspendarea zborurilor cu avioane Boeing 737 MAX.

De asemenea, mai multe companii aeriene au luat aceeași decizie. TUI Airways, una dintre cele mai mari companii aeriene britanice, a decis să țină la sol toate avioanele Boeing 737 Max 8. De asemenea, compania europeană low-cost Norwegian Air a anunţat marţi că opreşte la sol întreaga sa flotă de 18 avioane Boeing 737 MAX. Alte companii care au decis să ia această măsură sunt Ethiopian Airlines, Cayman Airways, Gol, Aeromexico, Comair şi Aerolineas Argentinas.

Operatorii americani nu au anunţat nicio măsură de oprire la sol a respectivelor avioane, în timp ce producătorul Boeing a transmis că Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA nu a emis deocamdată nicio dispoziţie obligatorie privind Boeing 737 MAX.


Citește și: Trei frați pompieri și grădina lor zoologică! Au transformat curtea casei părintești într-un adăpost pentru animale