Mergi direct la conținut »
UPDATE | Informații despre victimele tragediei aviatice din Etiopia. Un deputat slovac a anunțat pe Facebook că soția și cei doi copii ai lor erau în avion!
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE | Informații despre victimele tragediei aviatice din Etiopia. Un deputat slovac a anunțat pe Facebook că soția și cei doi copii ai lor erau în avion!

UPDATE | Informații despre victimele tragediei aviatice din Etiopia. Un deputat slovac a anunțat pe Facebook că soția și cei doi copii ai lor erau în avion!

Avionul companiei aeriene Ethiopian Airlines cu destinația Nairobi, Kenya, s-a prăbușit, duminică dimineața, lângă orașul Bishoftu. Toate cele 157 de persoane de la bordul aeronavei Boeing 737 care decolase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya, au murit. 

De Andreea Radu,

UPDATE ora 22:50: Compania aeriană a anunțat că la bordul aeronavei erau persoane de 35 de naționalități. Cei mai mulți pasageri – 32 – erau din Kenya.

Kenya – 32
Canada – 18
Etiopia – 9
China – 8
Italia – 8
SUA – 8
Franța – 7
Marea Britanie – 7
Egipt – 6
Germania – 5
India – 4
Slovacia – 4
Austria – 3
Rusia – 3
Suedia – 3
Israel – 2
Maroc – 2
Polonia – 2
Spania – 2
Belgia – 1
Djibouti – 1
Indonezia – 1
Irlanda – 1
Mozambic – 1
Norvegia – 1
Rwanda – 1
Arabia Saudită – 1
Sudan – 1
Somalia – 1
Serbia – 1
Togo – 1
Uganda – 1
Yemen – 1
Nepal – 1
Nigeria – 1
Plus 1 pasager cu pașaport ONU

ONU a confirmat că personal din cadrul organizației era la bordul aeronavei, în contextul în care peste 4.700 de politicieni și oameni de afaceri se vor aduna în Nairobi, unde va avea loc Adunarea Generală a ONU pentru Mediu, în perioada 11-15 martie.

UPDATE ora 17:45: Pilotul aeronavei Boieng 737 Max 8 a Ethiopian Airlines, prăbușit duminică la scurt timp după decolare, a raportat probleme către turnul de control și a cerut să se întoarcă, înainte de a pierde legătura.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

„Pilotul a spus că are dificultăți și a cerut să se întoarcă. A primit autorizația de aterizare”, a declarat directorul executiv al companiei aeriene, Tewolde GebreMariam, după ce a vizitat locul accidentului.

UPDATE ora 16:42: Ministerul de Externe român a transmis, într-un comunicat, că „până în prezent, autoritățile etiopiene nu au notificat ambasada cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele implicate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară”.

UPDATE ora 15:25: Shahad Abdishakur, ofițerul de protocol al premierului somalez, a fost printre cei uciși în accidentul aviatic.

De asemenea, printre victime se află și soția și cei doi copii ai deputatului slovac Anton Hrnko și omul de afaceri Jonathan Seex, CEO-ul companiei Tamarind Group.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Jurnaliștii de la BBC au filmat câteva imagini în locul în care aeronava s-a prăbușit.

UPDATE ora 15:00: Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor, o agenție independentă americană care investighează accidentele aviatice, va trimite o echipă care va ajuta la investigarea accidentului din cadrul companiei Ethiopian Airlines, informează un reporter al Reuters.

UPDATE ora 14:35: Reprezentanții companiei aeriene au anunțat naționalitățile victimelor accidentului aviatic, potrivit BBC.

32 din Kenya
18 din Canada
9 din Etiopia
8 din China
8 din Italia
8 din Statele Unite
7 din Marea Britanie
7 din Franța
6 din Egipt
5 din Olanda
4 cu pașaport ONU
4 din India
3 din Rusia
2 din Maroc
2 din Israel
1 din Belgia
1 din Uganda
1 din Yemen
1 din Sudan
1 din Togo
1 din Mozambic
1 din Norvegia

UPDATE ora 13:55: Directorul executiv al companiei Ethiopian Airlines, Tewolde Gebremariam, a mers duminică în locul în care s-a prăbușit avionul. El a transmis condoleanțe sincere familiilor pasagerilor și membrilor echipajului aerian care și-au pierdut viața în tragicul accident.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

UPDATE ora 13:45: Postul public etopian EBC a anunţat că în avionuL Ethiopian Airlines care s-a prăbuşit duminică la prânz se aflau pasageri de 33 de naţionalităţi.

Presa de stat chineză a precizat că la bord erau 8 cetăţeni chinezi. De asemenea, corespondentul local Al Jazeera afirmă că la bord ar fi putut fi diplomaţi, dat fiind că la Nairobi urmează să aibă loc, începând de luni, o conferinţă ONU.

UPDATE ora 12:45: Toți pasagerii de la bordul avionului companiei etiopiene care s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat au murit, a transmis Ethiopian Airlines, potrivit BBC.

La bordul avionului se aflau oameni de diferite naționalități. Deocamdată, nu se știe cauza producerii accidentului aviatic.

Directorul executiv al companiei Kenya Airways, Sebastian Mikosz, a transmis condoleanțe familiilor pasagerilor.

„Dorim să le transmitem condoleanțe familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în zborul ET302. Prietenilor noștri de la Ethiopian Airways le transmitem că se pot baza pe susținerea noastră în acest moment dificil”, a declarat Sebastian Mikosz.

UPDATE ora 11:45: Zborul ET 302 între Addis Ababa şi capitala Kenyei, Nairobi, s-a prăbuşit lângă oraşul Bishoftu, la aproximativ 50 de kilometri sud-est de Addis Ababa, a declarat compania aeriană într-un comunicat.

Autoritățile continuă căutările posibililor supraviețuitori.


Un purtător ce cuvânt al Ethiopian Airlines a confirmat că aeronava Boeing 737 s-a prăbușit, la ora locală 8:44, cu 149 de pasageri și opt membrii ai echipajului de zbor la bord.

Avionul plecase din Addis Ababa, Etiopia, și trebuia să ajungă în Nairobi, Kenya. Aeronava decolase de pe Aeroportul Bole la ora 8:38, iar la 8:44 s-a pierdut legătură cu turnul de control.

În acest moment, operațiile de căutare sunt în derulare, transmit autoritățile. Nu există informații despre supraviețuitori sau posibile victime.

Premierul etiopian a transmis condoleanțe familiilor pasagerilor printr-un mesaj postat pe contul de Twitter.

Fotografie principală: EPA


Citește și:

Cel mai nou model al Boeing 737, Max 8, implicat în al doilea accident aviatic în doar șase luni


 

Close
Închide
  Close