Astfel, ministrul a anunțat că DNA a avut acțiuni „cel puțin exagerate” și că Parchetul General a pus presiune pe Guvern.

Tudorel Toader a declarat că DNA a făcut o anchetă în afara cadrului legal în ceea ce privește adoptarea de către Guvern a OUG 13, iar Ministerul Public a creat o presiune asupra membrilor Executivului.

Cu toate acestea, concluzia ministrului Justiției a fost că, în acest moment, nu este oportună înlocuirea lui Augustin Lazăr, procurorul general al României, și a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA.

Ulterior, reacțiile nu au întârziat să apară. Președintele Klaus Iohannis spune că e foarte mulțumit de activitatea Ministerului Public și a DNA: „Ministrul Justiției să monitorizeze, e în fișa postului”.

Iată și reacția premierului Grindeanu la nerevocarea din funcție a lui Lazăr și Kovesi: Cere să fie informat constant în privința monitorizării acestora!

Dar cea mai importantă reacție este cea a procurorului general, Augustin Lazăr, implicat direct în această evaluare.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, a luat act de concluziile evaluării prezentată în cursul zilei de astăzi de către ministrul Justiției, Tudorel Toader. În acest context, procurorul general reiterează punctul de vedere potrivit căruia Ministerul Public va respecta întocmai decizia Curții Constituționale și va acționa pentru îndeplinirea rolului de reprezentare, în activitatea judiciară, a intereselor generale ale societății și de apărare a ordinii de drept, precum și a drepturilor și libertăților cetățenilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală