Mergi direct la conținut »
Reacţia oficială a MAE, după ce Carina Ţurcan a fost reţinută la Moscova pentru spionaj
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacţia oficială a MAE, după ce Carina Ţurcan a fost reţinută la Moscova pentru spionaj

Reacţia oficială a MAE, după ce Carina Ţurcan a fost reţinută la Moscova pentru spionaj

Ministerul Afacerilor Externe a a solicitat oficial Ambasadei Rusiei la București clarificări cu privire la cazul Carinei Țurcan, femeie originară din Republica Moldova, persoana arestată la Moscova pentru spionaj în favoarea României. Din datele MAE, femeia deține cetățenia română.

”Ministerul Afacerilor Externe a solicitat oficial Ambasadei Federației Ruse la București detalii suplimentare și clarificări cu privire la cazul menționat. Din datele obținute la acest moment, persoana vizată deține și cetățenie română. MAE atrage atenția asupra caracterului speculativ al informațiilor vehiculate în mass-media ruse și îndeamnă la abordarea cu precauție a subiectului”, au transmis reprezentanții MAE într-un comunicat de presă.

Țurcan este membră în Consiliul de Administrației al companiei Inter Rao. Ea a fost reținută de FSB și va sta în arest preventiv cel puțin până pe 13 august.

Femeia a fost acuzată de încălcarea articolului 276 din Codul Penal al Federației Ruse, infracțiune pentru care pedeapsa maximă este de 20 de ani de închisoare. Legea din Rusia spune însă că spionajul este o infracțiune care poate fi comisă doar de cetățeni străini. În schimb, cetățenii ruși pot fi acuzați de trădare a nației sau a statului.

Totodată, ministrul de Externe al României, Teodor Meleșcanu, a spus despre femeia acuzată de Rusia de spionaj în favoarea României, că țara noastră îi va oferi asistență consulară în cazul în care se va confirma reținerea ei.

De asemenea, ambasada Rusiei, contactată de ziarul Libertatea, a spus că nu dorește să comenteze cazul Carinei Țurcan.


CITEȘTE ȘI: Cum se calculează media de admitere la liceu în 2018. Care este metoda de calcul


 

Close
Închide
  Close