Mergi direct la conținut »
Reacţia PSD, după ce socialiștii europeni au anunțat îngheţarea relaţiilor cu partidul: "Acest tratament este inadmisibil!"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Reacţia PSD, după ce socialiștii europeni au anunțat îngheţarea relaţiilor cu partidul: "Acest tratament este inadmisibil!"

Reacţia PSD, după ce socialiștii europeni au anunțat îngheţarea relaţiilor cu partidul: „Acest tratament este inadmisibil!”

Partidul Social Democrat a transmis, joi, printr-un comunicat oficial, că poziţia anunţată pe site-ul PES, privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea, până la alegerile europarlamentare, nu reflectă poziţia de ansamblu a socialiştilor europeni, iar un astfel de tratament este "inadmisibil". 

De Valentina Postelnicu,

„Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES. Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea”, a transmis PSD.

Social-democraţii menţionează că „toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală”.

„Toată această efervescență se va stinge după alegerile din 26 mai. Atunci, după alegeri, situația va fi cu totul alta, când cei aleși în numele PSD vor avea o poziție mult mai puternică.  Atunci va veni și răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc și nu e cazul să-i acordăm o atenție mai mare decât e cazul”, mai scrie în comunicatul PSD.

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat, în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles, că relațiile cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, sunt înghețate până la alegerile europarlamentare.

Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, mai anunţă oficialii PES.


Citeşte şi: Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

Close
Închide
  Close