Mergi direct la conținut »
Socialiștii europeni anunță „înghețarea relațiilor” cu PSD, până după alegerile europarlamentare
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Socialiștii europeni anunță „înghețarea relațiilor” cu PSD, până după alegerile europarlamentare

Socialiștii europeni anunță „înghețarea relațiilor” cu PSD, până după alegerile europarlamentare

Președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat, în cadrul reuniunii liderilor socialiști la Bruxelles, că relațiile cu PSD, partidul condus de Liviu Dragnea, sunt înghețate până la alegerile europarlamentare. Soarta rămânerii PSD în familia socialiştilor europeni va fi decisă în luna iunie, mai anunţă oficialii PES.

De Valentina Postelnicu,

Foto principală: Inquam Photos / Octav Ganea

Anunţul privind îngheţarea relaţiilor familiei europene, cu Partidul Social Democrat, apare într-un comunicat oficial, postat pe site-ul PES. 

”Serghei Stanishev a subliniat din nou îngrijorările continue ale PES față de respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe șefii de guverne, comisarii europeni și liderii partidelor că până în momentul în care Guvernul României nu își clarifică angajamentul față de respectarea statului de drept și nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PES consideră înghețate relatiile cu PSD”, se arată în comunicatul socialiștilor europeni.

PES mai precizează că va exista o discuție oficială în luna iunie, iar atunci urmează să se decidă dacă partidul lui Liviu Dragnea va mai face parte din familia socialiștilor europeni.

Până atunci, niciun membru al PES nu va participa la evenimentele de campanie organixate de PSD în România, mai precizează comunicatul oficial.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost invitat să vorbească, în februarie, la Congresul Socialiştilor Europeni, de la Madrid, unde a avut o intervenţie în cadrul panelului legat de echitate în Europa.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

La finalul discursului său, în timp ce cobora de pe scenă, eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia, l-a huiduit pe Liviu Dragnea. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

PSD: „Acest tratament este inadmisibil!”

Partidul Social Democrat a transmis, joi, printr-un comunicat oficial, că poziţia anunţată pe site-ul PES, privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea, până la alegerile europarlamentare, nu reflectă poziţia de ansamblu a socialiştilor europeni, iar un astfel de tratament este „inadmisibil”.

„Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aștepta la mistificări și acuzații fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înțelegem că, în realitate, situația PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziționare nu reflectă poziția de ansamblu a PES. Dar dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, așteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijorați de situația din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea”, a transmis PSD.


Citeşte şi:

Pentru cine lucrează Guvernul: pentru OMV Petrom sau pentru oameni?! Clanul Popescu din Târgoviște: soția cere din partea OMV Petrom, soțul aprobă din partea ANRM

Close
Închide
  Close