„Suntem îngrijoraţi şi condamnăm noua tentativă americană de a şantaja Rusia pentru a ne determina să facem concesii în domeniul securităţii internaţionale şi stabilităţii strategice. Am spus în repetate rânduri că americanii nu au niciun motiv să ne acuze de încălcarea tratatului (…). Timp de ani de zile nu şi-au putut susţine acuzaţiile inventate”, a afirmat duminică ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, potrivit stirileprotv.ro.

Referitor la impactul pe care îl va avea retragerea SUA din INF, vicepreşedintele comisiei de apărare din Duma de stat, Iuri Şvitkin, a declarat: „Statele Unite aplică standarde duble. Acest lucru va afecta securitatea şi stabilitatea internaţională. E foarte dureros, fiindcă primele vor fi afectate direct statele europene”.

Reacția rușilor vine după ce Donald Trump a declarat, sâmbătă, că Rusia a încălcat prevederile tratatului. „Le-au încălcat de mulți ani și nu știu de ce președintele Obama n-a negociat sau nu a retras țara din tratat. Nu îi vom lăsa să încalce un acord nuclear și să producă arme pe care noi n-avem voie să le producem. Noi am respectat acordul, însă Rusia nu a făcut-o, așa că îi vom pune capăt. Statele Unite se vor retrage din acest tratat”, a afirmat președintele american.

Tratatul INF privind armamentul nuclear cu rază intermediară de acţiune a fost semnat în 1987 de Ronald Reagan şi Mihail Gorbaciov.


Ce trebuie să ai ca să fii șef. Psihologul Cezar Laurențiu Cioc, despre ce abilități presupune capacitatea de lider