MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

BREXIT | Reacția Theresei May după ce parlamentul britanic a respins varianta ieșirii din UE fără acord

Distribuie

Theresa May a luat cuvântul după ce parlamentarii au votat, miercuri seara, la o diferență de numai patru voturi, împotriva ieșirii Marii Britanii din UE fără un acord. UK va părăsi UE fără o înțelegere dacă nu se va găsi o soluție, a spus premierul britanic, remarcând că responsabilitatea de a afla care este această soluție îi revine acum Camerei.

Premierul britanic a declarat că parlamentarii au oferit o majoritate clară împotriva ieșirii din UE fără o înțelegere.

May a mai spus că Parlamentul trebuie să înțeleagă și să accepte că dacă nu este gata să accepte o înțelegere în următoarele zile și nu este gata să accepte acordul, atunci i s-a sugerat că exista o extensie mult mai mare a Articolului 50. Ea mai spune că asta va cere Marii Britanii să țină alegerile europene în luna mai a anului 2019.

„Nu cred că ar fi rezultatul potrivit”, a spus May, adăugând: „Camera Comunelor trebuie să facă față consecințelor deciziilor pe care le-a luat”.

Theresa May mai spune că guvernul poate continua să negocieze sau poate avea un al doilea referendum, dar asta va distruge încrederea dintre publicul britanic și Camera Comunelor. Uniunea Europeană a fost clară că înțelegerea de pe masă este singura disponibilă, a mai spus premierul britanic.

Parlamentul britanic a adoptat miercuri o propunere pentru premierul britanic, Theresa May, de a exclude complet un Brexit „fără acord”, ceea ce primul-ministru afirmase că este imposibil de făcut.

321 de parlamentari au votat pentru, iar 278 împotriva amendării unei moţiuni a guvernului privind retragerea din UE fără acord. Anterior, parlamentul introdusese un amendament care înăsprise moțiunea originală a guvernului.

Foto: EPA


BREXIT | Parlamentul britanic a respins varianta ieșirii din UE fără acord! Votul a fost unul foarte strâns


 

 

Citește mai multe despre BREXIT pe Libertatea.

Comentarii