Articol de Valentina Postelnicu, Vineri, 17 mai 2019, 13:06

„Începe DICTATURA!! Dragnea este un infractor cu apucături dictatoriale. Nu mai suportă protestatarii. Mai are puțin și inventează o lovitură de stat pentru a aresta oamenii de pe stradă și a interzice orice manifestație pașnică împotriva lui și a hoților din PSD”, a scris purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Danca, pe Facebook.

Liberalul continuă: „A încercat pe 10 august, anul trecut, dar nu a abandonat ideea. Peste tot în țară pune Jandarmeria să aresteze oameni revoltați că guvernul lui, format din PSD si ALDE, guvernează pentru infractori, nu pentru oamenii cinstiți”.

Purtătorul de cuvânt al PNL îi transmite un mesaj preşedintelui PSD: „Dragnea, nebunule, oprește-te! NU mai aresta oameni, lasă românii să protesteze liber! Înțelege o dată că România nu e a ta, nu e PSD!”.

Şi Uniunea Salvați România consideră inacceptabile abuzurile comise de forțele de ordine aflate în subordinea ministrului Carmen Dan împotriva românilor care s-au săturat să fie mințiți și batjocoriți de regimul autoritar al lui Liviu Dragnea și care protestează pașnic împotriva acestuia.

„Libertatea conștiinței și libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale și nu pot fi îngrădite de niciun politician. Vremea osanalelor a apus în România și nu mai trebuie reînviată, chiar dacă urmașilor politici ai Partidului Comunist Român le este greu să înțeleagă și să accepte acest lucru”, spun cei de la USR.

„E un abuz! Era suficient ca jandarmii să stea lângă ei, erau doar câțiva oameni cu un banner. Acum, aceștia oameni sunt ținuți la poliție până pleacă Dragnea, deși nu au comis nicio ilegalitate. Este o rușine pentru uniforma pe care o poartă forțele de ordine din subordinea lui Carmen Dan. După episodul 10 august, când, tot la comanda acesteia și ca urmare a dorinței lui Liviu Dragnea, au gazat și fugărit tineri, bătrâni, mame și copii, nu ne mai miră cât de departe este dispus să meargă PSD împotriva propriului popor. Sper ca toți oamenii să conștientizeze pericolul enorm care ne paște și să voteze în consecință pe 26 mai, la alegerile europarlamentare și la referendum. Altfel, ajungem ca în Coreea de Nord”, a declarat Ionuț Moșteanu, vicepreședinte al USR și deputat de Argeș.

„Jandarmii se comportă ca trupele fostei Securități, au devenit gărzile pretoriene ale sistemului Dragnea. Oamenii erau cu buletinul în mână atunci când i-au împins către dube și i-au ridicat de pe stradă. Lucrurile nu pot rămâne așa, o țară întreagă nu poate fi capturată de o mână de infractori”, a declarat și deputatul USR Stelian Ion.

Zeci de persoane s-au adunat în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a protesta. Unii dintre ei au afișat pancarte cu mesaje împotriva corupției. La fața locului au intervenit mai multe echipaje de jandarmi, care i-au dus pe protestatari la secția de Poliție, relatează publicația locală știridepitești.

„Noi nu le facem nimic, doar îi găzduim. Vorbiți cu jandarmii”, a spus un polițist pentru publicația locală citată.

Protestatarii vor fi ținuți la poliție până se termină vizita lui Dragnea.


Citeşte şi:

Un tânăr din Buzău a primit nota 2 la purtare pentru că și-a ironizat profesoara, însă conducerea liceului a fost blândă cu un profesor condamnat în trecut pentru pornografie infantilă, care încă predă acolo!