Mergi direct la conținut »
Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria

Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria

Reacţii internaţionale după ce SUA, Franţa şi Marea Britanie au bombardat Siria. Iranul condamnă atacul americanilor şi al aliaţilor şi spune că aceştia vor fi responsabili de consecinţele regionale din perioada următoare.

Iran: „SUA şi aliaţii vor fi responabili de consecinţele regionale”

Ministerul de Externe iranian a condamnat ferm, sâmbătă, atacul SUA şi al aliaţilor asupra Siriei şi spune că aceştia vor fi responsabili de tot ce se va întâmplă în regiune, în periada următoare.

„SUA şi aliaţii, care au recurs la acţiuni militare împotriva Siriei în absenţa oricărei dovezi, vor fi responsabili de consecinţele din regiune şi din afara regiunii, în urma acestui aventurism”, a transmis Ministerul de Externe iranian

Canada sprijină atacul SUA în Siria

Premierul Canadei, Justin Trudeau, condamnă ferm folosirea de arme chimice în Siria, în atacul care a avaut loc săptămâna trecută în Ghouta. În paralel, Trudeau a sprijinit atacul SUA, Franţei şi Marii Britanii împotriva Siriei.

„Canada sprijină decizia SUA, Franţei şi a Marii Britanii de a acţiona împotriva pentru a degrada abilitatea regimului lui Assad de a lana atacuri cu arme chimice împotriva poporului său. Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a investiga folosirea armelor chimice în Siria. Cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a transmis premierul canadiar, Justin Trudeau.

Rusia: „Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă”

Ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat că loviturile asupra Siriei conduse de forţele armate americane vor avea consecinţe şi că insultarea preşedintelui rus este inacceptabilă.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

“Se implementează un scenariu prestabilit. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”, a scris ambasadorul Anatoli Antonov pe Twitter.

“Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă. SUA, posesoare ale celui mai mare arsenal de arme chimice, nu au dreptul moral de a învinovăţi alte ţări“, a continuat acesta.

NATO: “Cei vinovați trebuie trași la răspundere”

Secretarul general al NATO și-a exprimat susținerea pentru atacul din Siria, respectiv pentru bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța împotriva instalațiilor și capacităților de arme chimice ale regimului sirian.

“Aceasta va reduce capacitatea regimului de a ataca din nou poporul sirian cu arme chimice. NATO a condamnat constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria ca pe o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea armelor chimice este inacceptabilă, iar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere“, a anunțat Jens Stoltenberg, într-un comunicat.

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!
Recomandări

Pilele dezvoltatorilor imobiliari. Ce i-a propus un director Apa Nova unui bucureștean pentru a renunța la plângeri!

Donald Tusk: ”Uniunea Europeană va rămâne alături de aliații săi de partea justiției”

În urma atacului din Siria al Statelor Unite, Marea Britanie și Franța asupra unor ținte guvernamentale din Siria, Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că ”Uniunea Europeană va rămâne alături de aliații săi de partea justiției”.

”Atacurile SUA, Franţei şi Marii Britanii arată clar că regimul sirian, alături de Rusia şi Iran, nu poate continua această tragedie umană, cel puţin nu fără costuri”. a scris Tusk pe Twitter.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Angela Merkel: Atacurile aliaților, ”un răspuns necesar și adecvat” la folosirea armelor chimice

Cancelarul german Angela Merkel susține că că loviturile aliaților în Siria ”au fost un răspuns necesar și adecvat” la folosirea armelor chimice în orașul Duma, când regimul Bashar Al-Assad a lansat un atac asupra propriului popor, potrivit APnews.

Statele Unite, alături de Franța și Marea Britanie, au bombardat mai multe ținte din Siria, ca răspuns la atacul chimic de la Douma, soldat cu zeci de morți.

Țintele bombardate:

  • un laborator științific din Damasc despre care se crede că are legătură cu producerea armeloc chimice și biologice;
  • un depozit de arme chimice din vestul orașului Homs;
  • un depozit pentru echipamente aferente armelor chimice și un important post de comandă, tot în apropiere de Homs.

Occidentul acuză regimul lui Assad că se află în spatele atacului, în timp ce regimul de la Damasc susține că totul este o înscenare. După mai multe zile în care era așteptat răspunsul său la atacul chimic, Donald Trump a anunțat într-un discurs de la Casa Albă o operațiune militară contra Siriei. El a declarat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc.

Close
Închide
  Close