Mergi direct la conținut »
Prima reacție a Rusiei în urma atacului asupra Siriei

Prima reacție a Rusiei în urma atacului asupra Siriei a venit din partea ambasadorului rus la Washington. Anatoli Antonov a avertizat că loviturile vor avea consecințe. Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma.

Ambasadorul Rusiei la Washington a avertizat că loviturile asupra Siriei conduse de forţele armate americane vor avea consecinţe şi că insultarea preşedintelui rus este inacceptabilă.

„Se implementează un scenariu prestabilit. Suntem din nou ameninţaţi. Am avertizat că astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe”, a scris ambasadorul Anatoli Antonov pe Twitter.

Insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă. SUA, posesoare ale celui mai mare arsenal de arme chimice, nu au dreptul moral de a învinovăţi alte ţări„, a continuat acesta.

Statele Unite, alături de Franța și Marea Britanie, au bombardat mai multe ținte din Siria, ca răspuns la atacul chimic de la Douma, soldat cu zeci de morți.

Țintele bombardate:

  • un laborator științific din Damasc despre care se crede că are legătură cu producerea armeloc chimice și biologice;
  • un depozit de arme chimice din vestul orașului Homs;
  • un depozit pentru echipamente aferente armelor chimice și un important post de comandă, tot în apropiere de Homs.

Occidentul acuză regimul lui Assad că se află în spatele atacului, în timp ce regimul de la Damasc susține că totul este o înscenare. După mai multe zile în care era așteptat răspunsul său la atacul chimic, Donald Trump a anunțat într-un discurs de la Casa Albă o operațiune militară contra Siriei. El a declarat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc.

 

Close
Închide
  Close