MENIU CAUTĂ

Șeful NATO susține atacul din Siria: „Cei vinovați trebuie trași la răspundere”

Distribuie

Secretarul general al NATO și-a exprimat susținerea pentru atacul din Siria, respectiv pentru bombardamentele lansate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța împotriva instalațiilor și capacităților de arme chimice ale regimului sirian.

„Aceasta va reduce capacitatea regimului de a ataca din nou poporul sirian cu arme chimice. NATO a condamnat constant utilizarea continuă a armelor chimice de către Siria ca pe o încălcare clară a normelor şi acordurilor internaţionale. Folosirea armelor chimice este inacceptabilă, iar cei vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere„, a anunțat Jens Stoltenberg, într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria drept reacție la presupusul atac chimic din orașul Douma. Operațiunea a fost lansată în zorii zilei și a vizat depozite cu arme chimice.

Președintele american Donald Trump a anunțat atacul printr-un discurs televizat adresat națiunii. Rusia a avertizat că vor exista consecințe, în timp ce televiziunea siriană de stat a pretins că peste zece rachete au fost doborâte înainte să-și atingă ținta. În urma atacului, ambasadorul rus la Washington a anunțat că atacul nu va rămâne fără consecințe.

Citește mai multe despre Rusia și Siria pe Libertatea.

Comentarii