Mergi direct la conținut »
FOTO | Reconstrucţie de vagin în premieră. Operația a fost făcută cu piele de pește Galerie foto
6imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Reconstrucţie de vagin în premieră. Operația a fost făcută cu piele de pește

FOTO | Reconstrucţie de vagin în premieră. Operația a fost făcută cu piele de pește

O femeie care s-a născut fără vagin a beneficiat de o intervenție chirurgicală de pionierat. Chirurgii au folosit piele de pește pentru a-i reconstrui canalul vaginal.

 

Jucilene Marinho, 23 de ani, a devenit prima femeie din lume care a făcut o operație de reconstruire a canalului vaginal cu piele de pește, potrivit mirror.co.uk.

Operația uimitoare a avut loc în la Federal University of Ceara din Brazil. Deși procedura a avut loc anul trecut în aprilie, ea a avut făcută publică abia acum, după ce a fost confirmată reușita ei.

Ginecologul Leonardo Bezerra a folosit un tratament revoluționar, spunând că această metodă este mai ieftină și mai puțin agresivă decât cele folosite în trecut.

Pentru reconstrucția vaginală s-a folosit pielea unui pește numit tilapia. Tilapia sau Peștele Sfântului Petru este un pește înrudit cu bibanul, originar din Africa, care trăiește în apele dulci. Desigur, înainte ca peștele să fie folosit pentru operație, acesta a trecut prin mai multe procese de curățare și sterilizare.

Jucilene a suferit de depresie pentru mai mulți ani, fiindu-i teamă că nu va experimenta niciodată o relație de dragoste. Însă, la șase luni după ce a trecut prin operația de reconstrucție, tânăra a făcut sex pentru prima oară în viață.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

„A durat cam trei luni să-mi revin din operație și doctorii mi-au spus că sunt pregătită din punct de vedere fizic să am relații intime”, povestește tânăra.

După succesul înregistrat în acest caz, medicii lucrează acum la a oferi acest tratament în mai multe clinici din Brazilia și diferite locuri din toată lumea. Asta se va întâmpla desigur după ce vor finaliza studiile clinice și vor stabili protocoale stricte.

Sindromul Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) este o malformaţie congenitală care afectează sistemul reproductiv al femeii. Uterul şi vaginul se dezvoltă parţial sau sunt absente, în timp ce ovarele şi trompele uterine sunt normale.

Prima operație de reconstrucție a vaginului a avut loc în România în anul 2015 și a fost realizată de prof. univ. dr. Petre Brătilă.


Doctor din Vaslui acuzat de părinții unui copil că i-a dat sirop de tuse micuțului, deși el avea pneumonie


 

Close
Închide
  Close