21 Apr. 2017 11:57

Regina Elisabeta a II-a împlinește 91 de ani

Distribuie

Zi importantă în familia regală britanică. Regina Elisabeta a II-a, care are cea mai îndelungată domnie din lume, împlinește astăzi 91 de ani. Ziua va fi marcată însă prin evenimente modeste, sărbătoarile dedicate reginei având loc în iunie, relatează Reuters.

Salve de tun vor fi trase la Turnul Londrei și Hyde Park pentru a marca ziua de naștere a Regiunei, care de obicei petrece sărbătoarea într-un cadru privat. Ea nu are niciun eveniment planificat astăzi, semn că va marca aniversarea celor 91 de ani în reședința sa, departe de ochii lumii.

Regina Elisabeta s-a născut la 21 aprilie 1926, în centrul Londrei, în perioada în care la preşedinţia Statelor Unite ale Americii se afla Calvin Coolidge, iar Iosif Stalin tocmai preluase controlul Uniunii Sovietice. Ea a devenit regină în 1952, la vârsta de 25 de ani.

În ciuda vârstei înaintate, Regina Elisabeta participă la diferite evenimente oficiale deşi a renunţat la unele în ultimii ani, delegându-i pe alţi membri ai familiei Windsor, cum ar fi Prinţul Charles şi nepoţii săi, Prinţii Williams şi Harry.

Regina îşi serbează, în mod oficial, ziua de naştere în luna iunie, aniversare marcată cu o amplă paradă militară prin centrul Londrei.

Citește și:

Comentarii
← Inchide