Mergi direct la conținut »
Reguli importante pentru alegerea vinului potrivit pentru masa de Paște
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Reguli importante pentru alegerea vinului potrivit pentru masa de Paște

Reguli importante pentru alegerea vinului potrivit pentru masa de Paște

Vinurile care însoțesc servirea preparatelor de pe masa de Paște trebuie să aibă anumite calități și proprietăți: cele ușoare efervescente și reci la început, cele corpolente și roșii pentru felul principal și cele aromatizate la final.

Așadar, la peşte și fructe de mare alegem vinuri albe seci, spumoase uşoare, şampanie brută, iar la la antreuri şi aperitive, întotdeauna vinuri albe, seci sau demiseci, vinuri rose.

„Recomand, de asemenea, pentru aperitivele care constau în preparate de sezon precum ouă, brânzeturi, legume de sezon, drob de miel un spumant alb bine răcit. Aromele fructate si florale vor accentua explozia de gusturi proaspete de pe farfurie. Vinul spumant trebuie servit la temperatura de 6-8 grade C. Important de știut: spre deosebire de vinul linistit, cel spumant nu trebuie lăsat să respire. Sticla se desface chiar înainte de servire”, declară specialistul Livia Gîrboiu.

Pentru preparetele din carne albă (viţel, miel, porc) şi carne de pasăre, optați pentru vinuri roşii buchetoase, uşoare, mai puţin pline, vinuri albe seci aurii.

La carne roşie (ovină, bovină) umpleți paharele cu vinuri roşii, pline, generoase şi puternice „La felul principal, cum ar fi stufatul de miel, se servesc vinuri roșii ușoare care să evidențieze gustul cărnii, dar nu s-o eclipseze”, recomandă specialistul . La sfârşitul mesei optați pentru vin roşu sau vin alb licoros, iar la salate, mâncăruri ușoare pe bază de legume și carne friptă, sosuri slabe, dar și mâncare asiatică se recomanda vinurile roze, demidulci, aromate.

Citește și

Reportaj la procesul lui Sorin Oprescu, ajuns la termenul 72. Judecătoarea negociază cu avocații termenele și își anunță pensionarea! „În iunie îmi iese decizia și mă duc să fac prăjituri acasă”

 

Close
Închide
  Close