De Catiusa Ivanov,

Nicolae Culea, un bucurestean de 70 de ani, practica meseria de papusar cu pasiune de zeci de ani. Desi clientii si veniturile scad de la zi la zi, batranul papusar se incapataneaza in continuare sa faca ce-i place si spune ca nu ar renunta la ocupatia lui nici in ruptul capului.


S-a apucat de aceasta meserie in urma cu zeci de ani, cand atelierul de sifoane de plumb pe care il avea a dat faliment pentru ca au aparut pe piata sifoanele de plastic. “Cand mi-a dat faliment afacerea, fiindca tot aveam atelierul, m-am gandit sa repar obiecte personale. Intr-o zi a venit o doamna la mine si m-a rugat sa-i repar o papusa. Fetita ei o stricase si plangea incontinuu dupa ea. Chiar daca nu stiam sa fac asta, am luat comanda fiindca femeia m-a impresionat”, ne-a povestit papusarul. De atunci Nicolae s-a perfectionat cu fiecare papusa pe care a reparat-o. A inventat chiar niste dispozitive speciale pentru a-si usura munca, iar acum isi doreste sa-si omologheze inventiile ca nu cumva sa i le  fure cineva.


Castiga doar 40 de lei pe luna

Nu castiga mai nimic din reparatul papusilor, dar asta nu il impiedica sa-si faca meseria cu placere. “Nu prea am clienti deoarece acum nu se mai fabrica papusi ca pe vremuri, care aveau tot felul de dispozitive in interior, iar cele vechi de multe ori nici nu mai merita a fi reparate. Intr-o luna primesc cam doua papusi la reparat si castig vreo 20-40 lei”.


Mestereste si umbrele stricate

In zilele in care nu are clienti mesterul repara si umbrele. Nu sunt preferatele lui, insa spune ca de aici ii mai iese un banut in plus. “Oamenii vin destul de des cu umbrelele la reparat. Ca sa repar o umbrela cer cam 5 lei. Mai mult nu pot, caci atat costa una noua”, ne-a spus mesterul.


 

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"
GSP.RO

Gigi Becali, derapaj sexist la adresa Vioricăi Dăncilă. Incredibil ce a putut sa spuna despre ea: "Ne ducem pe miriște!"

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare
HOROSCOP

Horoscop 14 noiembrie 2019. Săgetătorii au nevoie de răbdare