Restricții la Spitalul Județean Constanța din cauza infecțiilor respiratorii

La Spitalul Județean de Urgență Constanța, rudelor pacienților li s-a interzis accesul în secțiile de Terapie Intensivă, Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie. De asemenea, accesul aparținătorilor a fost limitat în celelalte clinici din cadrul unității medicale pe fondul creşterii numărului cazurilor de viroze şi infecţii respiratorii, a precizat managerul Spitalului Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa, conform Agerpres.

La recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, a fost interzis accesul vizitatorilor, începând de miercuri, în secțiile de Terapie Intensivă Adulţi şi Copii, Obstetrică-Ginecologie I şi II şi Neonatologie şi limitarea accesului publicului în toate celelalte secţii.

„Pentru toate celelalte secţii şi clinici unde nu a fost interzis accesul, vizitatorii sunt obligaţi să se echipeze corespunzător cu halat, mască şi botoşei de unică folosinţă, echipament pus la dispoziţie gratuit ce se găseşte la intrare, iar persoanele cu viroze sau infecţii respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienţilor, accesul copiilor nefiind recomandat”, a precizat dr. Cătălin Grasa.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au mai transmis că respectarea măsurilor de igienă, spălarea şi dezinfectarea mâinilor cu soluţii hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienţi şi vizitatori, cât şi pentru personalul medical.

Acces restricționat la Spitalul Județean Galați

Conducerea Spitalului Județean Galați a anunțat că a fost restricționat accesul vizitatorilor. Astfel, rudele pacienților nu au voie să mai intre în secțiile cu risc ridicat, precum Terapie Intensivă sau Neonatologie.

Programul de vizită a fost redus și în celelalte secții, la o singură oră – între orele 16 și 17, scrie Adevărul.

Măsurile au fost aplicate pentru a preveni răspândirea gripei.

Acces interzis în secția Neonatologie a Spitalului Județean Vrancea din cauza gripei

Pe fondul exploziei de cazuri de gripă, pneumonie și viroze respiratorii, Direcția de Sănătate Publică Vrancea a cerut restricționarea accesului în secțiile de risc ale Spitalului Județean Vrancea.

În spitalele din județul Vrancea se va restricționa accesul vizitatorilor în secții precum Pediatrie, Hematologie, ATI sau Oncologie, relatează Jurnal de Vrancea.

Nu vor avea voie mai multe de două persoane, iar timpul de vizită va fi de maximum 15 minute pentru pacienții care nu se pot deplasa. În cazul pacienților deplasabili, vizitele se vor face în sălile de aşteptare.

Accesul vizitatorilor este interzis la Neonatologie. De asemenea, personalul medical care are simptome de infecții respiratorii va fi scos temporar din activitate.

Reguli noi pentru vizite la Spitalul Județean Buzău

La Spitalul Județean Buzău, autoritățile au implementat un nou program și au făcut alte reguli după care se vor realiza vizitatele în unitatea medicală, în această perioadă.

Vizitele vor fi limitate ca timp în secțiile în care nu există riscuri majore pentru pacienți. Rudele bolnavilor trebuie să poarte echipament specific, conform buzaumedia.

Pentru că gripa poate fi fatală pentru pacienți, a fost interzis accesul în secțiile de risc precum Neonatologie, Maternitate, Pediatrie sau ATI.

Potrivit surse citate, doi pacienți din judțețul Buzău au fost diagnosticați cu gripă în ultimele zile. Este vorba despre un copil de doi ani din Buzău și despre o adolescentă de 15 ani din Râmnicu Sărat, însărcinată în momentul internării. Între timp, fata a născut, iar bebelușul ei a murit în mai puțin de 24 de ore. Stare ei de sănătate s-a agravat după naștere, iar tânăra a fost transferată la spitalul Marie Curie din Capitală. În schimb, copilul de doi ani are o evoluție bună.

Restricții la Spitalul Județean Sibiu

Cei care vor să-și viziteze rudele sau prietenii internați la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Sibiu au accesul limitat. Din cauza numărului crescut de viroze respiratorii din ultimul timp, s-a restricționat programul de vizitare de la trei ore la o singură oră, relatează Turnul Sfatului.

Gripa impune restricții la Spitalul de Copii din Brașov

În ultimele două luni, au fost înregistrate peste 400 de cazuri de gripă la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov, fiind confirmate prin teste.

Pentru a preveni declanșarea unei epidemii, reprezentanții unității medicale au redus programul de vizitare și au limitat numărul vizitatorilor pe secțiile Chirurgie, Ortopedie pediatrică și Chirurgie plastică, informează mytex.ro.

Astfel, copiii internaţi singuri vor fi vizitaţi doar de către părinţi, în timpul programului de vizită. Timpul alocat unei vizite este de maximum 30 de minute.

De asemenea, mamele internate cu copiii vor primi vizitele doar în holul mare al spitalului, iar vizitarea pacienţilor de către femeile însărcinate sau cu copii mai mici de 14 ani, este interzisă.

De la începutul sezonului rece, opt persoane au murit din cauza gripei.

sursă foto: Turnul Sfatului


Citește și Abia acum i-au luat carnetul și l-au trimis în judecată! La trei ani după ce a călcat-o pe Ana pe trecerea de pietoni și la o lună de la articolele din Libertatea, justiția s-a mișcat


 

„Am pierdut tot în cazino, iar Anamaria Prodan m-a lăsat baltă”. Mărturiile neștiute ale unui badboy din Craiova
PARTENERI - GSP.RO
„Am pierdut tot în cazino, iar Anamaria Prodan m-a lăsat baltă”. Mărturiile neștiute ale unui badboy din Craiova
Andreea Raicu a pozat nud la 43 de ani. A arătat TOT: Andreea Esca ȘOCATĂ
Playtech.ro
Andreea Raicu a pozat nud la 43 de ani. A arătat TOT: Andreea Esca ȘOCATĂ
Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român
Observatornews.ro
Bătaie între români, pe aeroportul din Luton. Imaginile, filmate și comentate de un alt român
Horoscop 16 mai 2021. Peștii sunt înclinați către bunăvoință față de cei dragi, poate chiar exagerează
HOROSCOP
Horoscop 16 mai 2021. Peștii sunt înclinați către bunăvoință față de cei dragi, poate chiar exagerează
Pedepsele primite de patru români din UK care au violat o tânără la Londra
Știrileprotv.ro
Pedepsele primite de patru români din UK care au violat o tânără la Londra
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
Telekomsport
Cîţu, schimbare de ultim moment! Unde le este interzis persoanelor nevaccinate să intre. Totul s-a modificat în câteva ore
VIDEO: 10 suporteri din fotbalul românesc „zboară pe sub apă” (Publicitate)
PUBLICITATE
VIDEO: 10 suporteri din fotbalul românesc „zboară pe sub apă” (Publicitate)