Tot acum, la trei ani de la accident, procurorii i-au ridicat bărbatului și dreptul de a conduce mașina! Până în acest moment, Eugen Sandu a stat nestingherit la volan.

Cazul dramatic din Valea Lupului, comuna de lângă Iași, a revenit în atenția publică prin expunerea din presă.

Chiar de Ziua Națională, Libertatea a publicat „Ana de 1 Decembrie”, primul episod al unui ciclul de articole despre cum poate fi mușamalizat, de către Poliție și Procuratură, un accident asupra unei fete simple, părăsită la naștere și adoptată de o familie de țărani.

Pe 2 decembrie 2015, Ana Tănasă, 15 ani, elevă în clasa a IX-a, este spulberată pe trecerea de pietoni. Accidentul o lasă în comă, din care iese, după câteva luni, cu un diagnostic implacabil: tetrapareză spastică. Își mișcă doar ochii, iar „funcțiile congnitive ale fetei sunt reduse la cele ale unui copil de câțiva ani”, potrivit medicilor care o tratează.

Abia acum i-au luat carnetul și l-au trimis în judecată! La trei ani după ce a călcat-o pe Ana pe trecerea de pietoni și la o lună de la articolele din Libertatea, justiția s-a mișcat

Familia Olariu, din Valea Lupului, cea care o luase de la vârsta de 3 ani acasă la ea, nu o părăsește pe Ana.

Dar statul, da, o abandonează și pe ea, și cazul!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași tergiversează cercetările, chiar și după ce două instanțe atrag atenția procurorilor că trebuie să încheie dosarul.

Abia după ce tot procesul de mușamalizare devine public, procurorii fac într-o lună ce nu făcuseră în 36 de luni!

Brusc, pe 28 decembrie 2018 dosarul e trimis în instanță.

Deocamdată, cazul este în camera preliminară, acolo unde se verifică procedura Parchetului. Termenul de cereri și excepții este pe 11 februarie 2019 și la el părțile pot depune contestații.

Faptul că accidentele s-au repetat, în zonă înregistrându-se 2 morți și 14 răniți în ultimii cinci ani, conform Poliției Iași, i-a făcut pe locuitori să se revolte pur și simplu. În ultima lună, oamenii din Valea Lupului au blocat de mai multe ori trecerile de pietoni periculoase.

Abia acum i-au luat carnetul și l-au trimis în judecată! La trei ani după ce a călcat-o pe Ana pe trecerea de pietoni și la o lună de la articolele din Libertatea, justiția s-a mișcat

Protest în Valea Lupului (Foto: ziaruldeiasi.ro)

Până în acest moment, răspunsul autorităților este acela că nu se pot instala pasarele.

„Nu știam că șoferul a fost trimis în judecată! Acum aflu. Mă bucur că nu mai are dreptul să conducă o mașină”, a spus Maria Olariu, mama de suflet a fetei, aflată la București pentru tratamentul Anei.


Citește și:

VIDEO/ Ana de 1 Decembrie – Fata paralizată pe trecerea de pietoni care răspunde la „Te iubim!” clipind din ochi. După trei ani, șoferul n-a fost trimis în judecată!

Comisarul Gărzii de Mediu Iași care a lovit-o pe Ana și-a schimbat declarația și dă vina pe fata de 18 ani paralizată: „Nu a traversat pe trecerea de pietoni!”

EXCLUSIV/ „Poliția nu m-a căutat niciodată în trei ani!”. Libertatea l-a găsit în Anglia pe tânărul care a văzut cum comisarul a lovit-o pe Ana pe zebră. Șoferul-comisar s-a dus acasă la tatăl acestuia, și el martor, ca să-i influențeze! 

Cum se tergiversează un accident grav: poliția a cerut de la Garda de Mediu un număr de mașină greșit! În loc de MH, a întrebat de MM, iar Garda a răspuns: „Nu e mașina noastră!”

„Vestele galbene” au protestat și în România! Oamenii au blocat trecerea de pietoni din Iași pe care a fost paralizată Ana Maria Tănasă!

Un medic din Iași bătut de un boxer l-a iertat pe agresor cu condiția ca acesta să facă două fapte bune. Ana Maria Tănasă, fata paralizată după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni, a primit 1.000 de euro!

2 morți și 14 răniți, dintre care 7 grav suferinzi, iar prefectul de Iași susține că nu trebuie «să facem un caz din asta»!