Mergi direct la conținut »
Revista Vogue laudă orașul Cluj-Napoca. Cum sunt îndemnați străinii să viziteze orașul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Revista Vogue laudă orașul Cluj-Napoca. Cum sunt îndemnați străinii să viziteze orașul

Revista Vogue laudă orașul Cluj-Napoca. Orașul Cluj-Napoca poate să atragă milioane de turiști și fără Dracula sau poveștile cu vampiri, scrie o jurnalistă a celebrei reviste Vogue, vizibil impresionată de orașul transilvănean.

Jurnalista Alia Akkam, renumită pentru repoartajele turistice făcute în toate colțurile lumii, a stat trei zile la Cluj-Napoca. Ea a fost impresionată de localurile și clădirile vechi, dar mai ales de oamenii locului.

“Am descoperit un oraş minunat prin felul lui de a fi. Mulţi oameni îmi scriu acum că i-am făcut curioşi şi că vor să vadă cu ochii lor Clujul, iar unii mi-au scris că deja şi-au programat o vacanţă la Cluj”, a scris Alia în articolul publicat de revista Vogue.

Jurnalista îi îndeamnă pe cei care vor să viziteze Clujul, care a devenit o bursă imobiliară, să stea la o cafea în localurile din oraș. S-au investit milioane de euro în aceste localuri, iar arhitecții, designerii de interior și studenți de arte au făcut din asemenea baruri minuni arhitecturale.

Puține regiuni sunt descrise în romane precum cea a Transilvaniei, susține autoarea, care recunoaște că nuvela ”Dracula” a lui Bram Stoker a creat o imagine falsă despre Transilvania.

”Coborând în mina de sare de la Turda, este transcendent, de exemplu. Petrecând timpul în Cluj, unde vă puteți bucura de arhitectura gotică și barcă în centrul orașului, alături de viața de noapte, asigură o perspectivă urbană uluitoare despre acest ținut legendar”, a mai susținut Alia.


DECLARAȚIA #SalvatiPipera. Libertatea lansează o campanie pentru salvarea cartierului de afaceri al Capitalei

Close
Închide
  Close