Pe de altă parte, la Curtea de Apel București se desfășoară un alt proces, în care se discută extrădarea femeii în Canada, cu termen pe data de 25 aprilie, relatează Agerpres.

În evidențele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București a fost înregistrată pe 23 martie o adresă a Ministerului Justiției având ca obiect cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare din Canada privind pe Ana Maria Nedelcu, cetățean român, urmărită penal de autoritățile canadiene pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

Citește și: EXCLUSIV / Arestată degeaba? Procurorii spun că Ana Maria Nedelcu nu trebuia închisă, iar extrădarea nu se impune

Ana Maria Nedelcu a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece alături de unul dintre copii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. Ea a venit în România, iar tatăl copilului a făcut plângere penală împotriva femeii, în Canada. Ana Maria Nedelcu este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare. Copilul, în vârstă acum de 6 ani, are dublă cetăţenie, candiană şi română, potrivit avocatului femeii.

Citește și: Dezvăluiri şocante făcute de Ana Maria Nedelcu, românca extrădată în Canada! Fiul ei a fost închis pe întuneric şi ars cu ţigara!

Urmărește-ne pe Google News