Mergi direct la conținut »
Româncă bătută de mai mulți tineri în Anglia. "Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii"
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Româncă bătută de mai mulți tineri în Anglia. "Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii"

Româncă bătută de mai mulți tineri în Anglia. „Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii”

Anca, o româncă în vârstă de 34 de ani care locuiește în oraşul englez Doncaster, a fost bătută cu brutalitate de mai mulţi tineri, chiar în faţa casei sale. "Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii", a explicat ea cauza incidentului.

De Dragoș Tănase,

De altfel, tânăra a povestit pe pagina sa de Facebook cum s-a întâmplat totul și este revoltată că poliţia nu a luat nicio măsură.

„Eram lângă maşină şi ei treceau prin faţa casei mele, urlând. M-au văzut şi m-au înjurat. Le-am spus să vorbească mai încet că dorm copiii. Au început să urle şi mai tare şi una din fete s-a apropiat de gard. I-am spus să facă linişte sau chem Poliţia. Atunci au luat foc şi au sărit pe mine. Niciun vecin nu a ieşit. Au spart gardul şi mașina unei prietene, pe care a lăsat-o la mine pe stradă. Am reuşit să intru în casă şi să sun Politia, timp în care băteau cu picioarele în uşa mea. După un timp s-a făcut linişte şi i-am văzut urcându-se, pe trei dintre ei, într-un SUV negru şi restul au fugit pe străduţe. Am fost la spital, nu este nimic fracturat”, scris Anca, duminică, pe Facebook.

Femeia susține că, după apelul său, Poliția nu a apărut, fizic, la locuința sa, nici după 48 de ore de la nefericirul eveniment.

„Au sunat după 24 ore să îmi spună că sunt ocupaţi pe timpul weekend-ului şi că săptămâna viitoare o să mă sune un ofiţer să îmi ia o declaraţie telefonică. Apoi să mai aştept câteva zile un ofiţer disponibil să îmi ia şi o declaraţie scrisă. Cu alte cuvinte: Poliţia nu se implică, mai ales că sunt minori implicaţi“, a adăugat ea.

ATENȚIE, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!

După ce povestea româncei a devenit publică, poliţia a anunţat că a deschis o anchetă pentru prinderea tinerilor care au desfigurat-o pe româncă, informează Adevărul.

Astăzi, Anca a revenit cu un mesaj video, prin intermediul căruia le mulțumește tuturor pentru mesajele de încurajare și susținere, precizând că a primit sprijin din partea tuturor comunităților. Cât privește identificarea agresorilor săi, acest lucru a fost posibil cu ajutorul tuturor persoanelor care s-au implicat în acest caz.

„Oamenii s-au unit și au făcut posibilă identificarea celor care au comis această faptă. Știam de aseară cine sunt, dar această informație am împărtășit-o doar cu Poliția, pentru că este vorba doar de niște copii inconștienți”, a spus ea, explicând, concret, și ce au făcut oamenii legii pentru a o ajuta.

Anul trecut, în iulie, o româncă a fost bătută în Italia, pentru că făcea curățenie pe stradă. „Unde te crezi aici, la Londra?”


Citește și… Articolul despre metrul de autostradă construit în Moldova, cel mai citit pe BBC! Reacția lui Ștefan Mandachi, inițiatorul protestului #șîeu


 

Close
Închide
  Close