Mergi direct la conținut »
România a fost atacată cibernetic din Rusia, anul trecut. Microsoft: "Atacurile vor continua și în 2019, în Europa"
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > România a fost atacată cibernetic din Rusia, anul trecut. Microsoft: "Atacurile vor continua și în 2019, în Europa"

România a fost atacată cibernetic din Rusia, anul trecut. Microsoft: „Atacurile vor continua și în 2019, în Europa”

Organizaţii şi instituţii din Europa, inclusiv din România, au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, în perspectiva scrutinului europarlamentar, anunţă compania americană Microsoft. În urma apariției indormației, Moscova a negat orice implicare în aceste acţiuni informatice.

De Dragoș Tănase,

„În curând, milioane de europeni vor merge la vot pentru scrutinul Parlamentului European şi pentru alte alegeri naţionale. Credem că este esenţial ca organizaţii care susţin procesul democratic să aibă acces la sisteme de ultimă generaţie în materie de securitate cibernetică, dat fiind că am observat şi continuăm să observăm eforturi ale naţiunilor şi ale altora de influenţare a alegerilor în democraţii din întreaga lume, inclusiv din Europa”, anunţă Microsoft, într-un comunicat postat pe un blog al companiei, precizând că va implementa sistemul Microsoft AccountGuard în noi pieţe din Europa.

Aceste atacuri nu se limitează la campaniile electorale, ci vizează frecvent institute de analiză şi organizaţii non-profit active în domenii asociate democraţiei, integrităţii electorale şi politicilor publice, entităţi care sunt adesea în contact cu oficiali guvernamentali.

De exemplu, recent, Microsoft a depistat atacuri care au vizat angajaţi ai Consiliului german pentru Relaţii Externe (German Council on Foreign Relations), ai filialelor din Europa ale Institutului Aspen şi ai Fondului german Marshall”.

„Atacurile împotriva acestor organizaţii, pe care le dezvăluim cu permisiunea lor, au vizat 104 conturi online ale unor angajaţi din Belgia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Serbia”, precizează compania, citată de Mediafax.

În acest context, Centrul Microsoft pentru contracararea riscurilor cibernetice (MSTIC) continuă să investigheze sursele acestor atacuri, care au avut loc în perioada septembrie – decembrie 2018.

Reprezentanții companiei americane precizează că multe dintre acstea au provenit de la un grup numit Strontium, fără a oferi mai multe detalii despre acesta.

Recent, a avut loc un atac cibernetic asupra unui furnizor de servicii de e-mail. Datele din ultimii 18 ani au fost pierdute!

FOTO – EPA/HEPTA


Citește și… Nicio măsură luată până acum de Spitalul Ilfov în cazul falsului ginecolog Raluca Bîrsan! Purtătorul de cuvânt: „A făcut manevre medicale sub supravegherea dr. Dragu”


 

Close
Închide
  Close