Mergi direct la conținut »
Nicio măsură luată până acum de Spitalul Ilfov în cazul falsului ginecolog Raluca Bîrsan! Purtătorul de cuvânt: „A făcut manevre medicale sub supravegherea dr. Dragu”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nicio măsură luată până acum de Spitalul Ilfov în cazul falsului ginecolog Raluca Bîrsan! Purtătorul de cuvânt: „A făcut manevre medicale sub supravegherea dr. Dragu”

Nicio măsură luată până acum de Spitalul Ilfov în cazul falsului ginecolog Raluca Bîrsan! Purtătorul de cuvânt: „A făcut manevre medicale sub supravegherea dr. Dragu”

Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Ilfov, a făcut declarații oficiale despre cazul Ralucăi Bîrsan, femeia cu opt clase care a lucrat ca medic voluntar în cadrul unității spitalicești, în baza unei diplome false. Acesta a precizat că până acum nu a fost desemnat niciun vinovat și nu s-a luat nicio măsură administrativă.

De Otilia Cristea,

Reprezentantul spitalului a spus că sunt în desfășurare mai multe anchete, atât la nivel intern, cât și la poliție, unde chiar azi au avut loc noi audieri. În acest moment, însă, nimeni din conducerea instituției nu și-a dat demisia și nici nu s-a făcut vreo concediere în acest caz. Potrivit acestuia, doar managerul unității ar putea lua o măsură de acest gen, dar doar in urma anchetei făcute de comisia de disciplină.

„Singurul care poate să ia decizii în momentul de față este managerul, care așteaptă rezultatul anchetei, în 2-3 săptămâni. Joi o să fie o nouă decizie pentru o nouă Comisie de Disciplină”

Referitor la felul în care Raluca Bîrsan a reușit să păcălească un spital întreg că este medic, deși nu are decât 8 clase absolvite, Dan Blendea a recunoscut că este o situație „foarte delicată”.

„Rezidenta” Raluca Bîrsan (stânga), alături de medicul Roxana Dragu

„La început a venit ca studentă aici. Nu știm dacă a venit cu adeverință falsă sau adevărată. Rolul său nu a fost de medic. A fost acceptată și cu timpul s-a integrat”, a precizat Blendea.

Purtătorul de cuvânt a mai explicat că medicul Roxana Dragu este cea care răspundea de activitatea Ralucăi Bârsan, pentru că ea a avut-o ca voluntară. „Sub supravegherea ei a facut manevrele pe care le-a făcut”, a spus acesta.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Ilfov a mai declarat că managementul a verificat documentele de angajare ale tuturor voluntarilor și mai sunt patru persoane în această situație. „Sunt medici specialiști, nu sunt medici simpli, și sunt avizați de Colegiul Medicilor”, a conchis acesta.

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini
Recomandări

Luiza şi Alexandra puteau fi salvate, dacă anchetatorii verificau o cameră video! Ce s-a văzut pe imagini

Tot astăzi, au avut loc noi audieri la poliție în acest caz. Medicul Al Jashi Isam a venit azi în fața anchetatorilor de la Secția 9, iar la ieșire a dat declarații jurnaliștilor.

Acesta a povestit că mai mulți medici care nu o agreau pe protejata doamnei Dragu, „rezidenta Raluca”, și-au dat demisia, de-a lungul timpului, pentru că s-au exercitat presiuni asupra lor. El însuși a fost supus acestor presiuni, însă a rezistat.

Medicul Al Jashi Isam, la ieșirea din Secția 9 de Poliție

Medicul Al Jashi Isam, la ieșirea din Secția 9 de Poliție

Întrebat dacă crede că pacientele au fost puse în pericol, Al Jashi Isam a răspuns afirmativ și a confirmat faptul că există cazuri de femei care au suferit complicații în urma intervențiilor. „Făcea noduri la artere și vene. Îți trebuie o specializare de chirurgie să faci lucrul ăsta”, a mai spus medicul, care a precizat că în 2011 când a ajuns el la Spitalul Ilfov a găsit-o pe Raluca Bîrsan acolo.

Șase orașe chineze au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus. La Wuhan, autoritățile vor să ridice un spital în șase zile
Recomandări

Șase orașe chineze au fost închise din cauza epidemiei de coronavirus. La Wuhan, autoritățile vor să ridice un spital în șase zile

Libertatea a relatat, săptămâna trecută, despre cazul falsului medic care, cu o diplomă grosolan falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului și de medicul Roxana Dragu, a lucrat un deceniu cu pacienţii. Bolnavii şi ceilalţi medici o ştiau drept rezidentă.

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov a copiat o diplomă reală, ca să o prezinte drept dovadă a pregătirii sale profesionale. Ar fi falsificat actul de absolvire al unui student al Facultăţii de Jurnalism din Sibiu.

Femeia de 30 de ani care a lucrat în ultimul deceniu ca rezidentă în Secţia de Ginecologie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov s-a retras în clasa a IX-a de la Şcoala de Arte şi Meserii unde fusese admisă cu media 1,68, conform verificărilor făcute de Ministerul Educaţiei.

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație


Citește și: 

Echipa cu medic fals de la Spitalul Ilfov împingea mamele să nască prin cezariană cu falsuri în acte! „În biletul de ieşire scrie că am făcut cezariană fiindcă aş avea miopie. Dar eu n-am avut niciodată miopie!”

Reţeaua doctorilor falşi se extinde şi în spitale publice! O femeie de 30 de ani şi-a inventat o diplomă de medic şi lucrează de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 şi a abandonat definitiv Şcoala de Arte şi Meserii „Unirea” în clasa a IX-a! Mărturia unei paciente-doctor ajunsă pe mâna Ralucăi Bîrsan

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit şi pe cei de la firma de medicamente Bayer! Ştiind-o „neonatolog”, nemţii i-au finanţat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învăţat pe asistente şi pe moaşe cum să-i îngrijească pe nou-născuţi

O a treia pacientă operată de falsul ginecolog Raluca Bîrsan, acum o lună, declară că „înainte de cezariană, au venit să dau bani Ralucăi, rezidentei!”

Alin Barbu, absolventul de Jurnalism căruia Raluca Bîrsan i-a falsificat diploma de licenţă, vrea să îi facă plângere penală! „De ce falsificăm diplomele? Pentru că sunt posturi libere pe care unii vor să le obţină cu orice preţ”

Medicul fals a fost în sala de operaţie şi la naşterile din clinicile private! Sanador recunoaşte, Regina Maria şi MedLife întârzie răspunsul

Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franţa de la Spitalul Judeţean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale şefilor ne fac să emigrăm”

Toţi medicii din România vor fi verificaţi! Protocol de colaborare între Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii, după dezvăluirile din Libertatea

Clinica „Regina Maria” recunoaşte şi ea că falsul medic „Raluca Bîrsan l-a însoţit la două naşteri pe medicul Roxana Dragu”

Close
Închide
  Close