Cifrele exacte, dar încă necomunicate publicului, obținute de către ziar din surse autorizate din Ministerul Sănătății, sunt următoarele: 

Ventilatoare: 2.934, din care funcționale 2.816

Ventilatoarele asigură susținerea plămânilor. Mai multe studii arată cum Covid 19 începe prin a afecta plămânii de la extremitățile lor, ceea ce arată de ce, inițial, nu erau detectate efectele la RMN. Între timp, oamenii de știință au reușit să descopere cîteva trăsături ale consecințelor infectării asupra plămânilor. În cazurile grave, în care plămânii sunt cuprinși de efectul virusului, e nevoie de susținere articificială a vieții, prin intubare și conectarea la ventilatoare.

Mașini anestezie: 2.054, din care funcționale 1.987

”Mașinile de gaz” asigură administrarea un amestec gazos care include gaze anestezice dar şi gaze care susţin viaţa. Se folosesc în toate sălile unde pacienții au nevoie de anestezie.

Monitoare: 7.868, din care funcționale 7.670

Monitoarele oferă datele în timp real ale pacientului, de la parametrii inimii, la temperatură și gradul de oxigenare.

Ad placeholder

Injectomate 2.500

Injectomatele sunt seringile fixe, care administrează substanțele de susținere cardio și nu numai, uneori și antibiotice (mai ales la copii), cu o precizie fină, cerută de tratament. La fiecare pat ATI e nevoie de 4 seringi. O parte dintre cele 2.500 sunt statii cu 3+1 seringi și o altă parte sunt stații turn cu câte 10 seringi, care pot deservi două paturi.

Citeşte şi:

Apelul unui șef de Terapie Intensivă din București către medicii care operează ”pentru plic” amigdale sau deviații de sept: „Vă rog stopați operațiile non-urgente. Irosiți resurse și riscați contaminarea spitalelor!”

Românii rămași în Italia îi îndeamnă la înțelepciune pe cei care vor să plece: „Rămâneți pe loc. Sistemul medical din România e la pământ față de cel de aici”

Tom Hanks are coronavirus. Anunțul făcut de actorul care a mișcat lumea cu rolul avocatului infectat cu HIV din „Philadelphia”

Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
PARTENERI - GSP.RO
Declarație de dragoste în direct pentru Alexa. Anamaria Prodan a recunoscut: "Laur știe!”
Cum a ajuns să arate ACUM Irinel Columbeanu! S-a filmat singur și... VIDEO
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Cum a ajuns să arate ACUM Irinel Columbeanu! S-a filmat singur și... VIDEO
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează
HOROSCOP
Horoscop 13 iulie 2020. Gemenii au capacitatea de a se concentra pe ce îi interesează