Mergi direct la conținut »
MAE: România îşi menţine convingerea că întruneşte condiţiile pentru ridicarea MCV
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > MAE: România îşi menţine convingerea că întruneşte condiţiile pentru ridicarea MCV

MAE: România îşi menţine convingerea că întruneşte condiţiile pentru ridicarea MCV

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că țara noastră a îşi menţine convingerea că întruneşte condiţiile pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), ''în condiţiile în care, ca stat membru al UE cu drepturi depline de mai mult de 10 ani, a demonstrat continuu o abordare constructivă în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor legate de Justiţie''.

România a fost criticată dur de Comisia Europeană și raportul MCV pentru ultimele 12 luni a fost cel mai virulent din ultimii 10 ani.

Vicepreședintele Frans Timmermans a anunțat că țării noastre i s-au adăugat 8 cerințe suplimentare prin care România să-și dovedească dorința de a continua spre ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

În acest context, MAE a transmis, potrivit Agerpres, un comunicat în care subliniază că „România este un stat cu o democraţie matură şi are mecanismele democratice şi constituţionale necesare pentru a lua propriile decizii, în deplin acord cu valorile europene”.

„Plecând de la maturitatea sa democratică şi determinarea de a contribui la dezvoltarea UE, obiectivele şi acţiunile României în calitate de Preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene vor fi pe deplin racordate la valorile europene şi vor demonstra susţinerea constantă pentru proiectul Uniunii, inclusiv la nivel înalt, în agenda Summitului de la Sibiu”, arată MAE.

MAE mai precizează că legile invocate „au fost adoptate după consultări publice semnificative şi au făcut obiectul unei dezbateri extinse în interiorul societăţii româneşti”.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

„Mai mult decât atât, dreptul opoziţiei parlamentare de a le contesta la Curtea Constituţională a fost respectat pe deplin. În acelaşi timp, scopul avut în vedere de forul legislativ a fost unul în conformitate cu valorile comune ale statelor membre ale Uniunii Europene – respectarea drepturilor fundamentale ale tuturor cetăţenilor, îmbunătăţirea sistemului şi a actului de justiţie şi eliminarea abuzurilor”, se mai arată în comunicatul MAE.

„Toate sistemele judiciare sunt perfectibile, iar preocuparea pentru perfecţionarea acestora, în conformitate cu experienţa acumulată şi problemele specifice fiecărui stat, reprezintă o practică democratică normală”, adaugă MAE.

De asemenea, MAE menţionează că pe întreg parcursul legislativ, România „a demonstrat o deschidere către dialog real şi concret cu instituţiile Uniunii Europene şi partenerii săi externi, poziţie necesară şi normală în condiţiile apartenenţei la o comunitate de state cu valori democratice comune”.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

„Vom continua această politică pentru a asigura mai buna înţelegere a proceselor care se derulează în România”, spune Ministerul.

După raportul critic al MCV la adresa României, Klaus Iohannis a avut o reacție dură: „România s-a întors acum 11 ani, acolo unde a fost înainte de aderarea la UE, iar Guvernul Dragnea-Dăncilă a şters cu buretele tot efortul depus în vederea aderării”, a spus şeful statului.


VIDEO / Raportul MCV critică dur România: Măsurile din ultimul an dau înapoi progresele făcute până acum


 

Close
Închide
  Close