MENIU CAUTĂ
20 Feb. 2018 12:45

Românii din Marea Britanie fac contrabandă cu țigări pe Facebook. Cum păcălesc restricțiile rețelei de socializare

Distribuie

Românii din Marea Britanie fac contrabandă cu țigări pe Facebook. Țigarete românești se vând atât prin intermediul grupurilor de discuții create de români, cât și prin aplicația Marketplace.

La astfel de practici recurs și alți est europeni, precum rușii sau polonezii stabiliți în Regatul Unit, scrie Sunday Times.

Reprezentanții Facebook susțin că încearcă să combată contrabanda cu țigări realizată prin intermediul rețelei de socializare. Sunt monitorizate cuvintele cheie care au legătură cu produsele de tutun, însă contrabandiștii au găsit soluții pentru a evita restricțiile.

Cei care fac contrabandă cu țigări pe Facebook folosesc elemente de argou, dar și denumiri modificate ale mărcilor de țigări pentru a nu fi blocați de rețeaua de socializare.

Potrivit sursei citate, vânzarea ilegală de tutun a creat un prejudiciu de 2,5 miliarde de lire sterline pe an în Marea Britanie.

Reporterii Sunday Times au aflat că unii dintre vânzătorii folosesc rețeaua Facebook pentru a vinde țigări ieftine direct clienților, în vreme alții fac tranzacții ilegale cu ajutorul rețelei de socializare. De exemplu, 200 de țigări Dunhill Blue King Size sunt vânzute de contrabandiști pe Facebook cu 50 de lire sterline, în timp ce în magazine aceleași țigări ar costa aproape 115 lire sterline.


Citește și VIDEO EXCLUSIV/Au muncit din greu în Anglia, dar au venit acasă să facă agricultură. Șapte olteni au reînviat C.A.P.-ul!


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Cum se circulă în Norvegia
Loading...
Comentarii