UPDATE. Sora lui Marian Roșca a publicat un mesaj emoționat pe contul acestuia de facebook, însoțit de o fotografie cu următorul mesaj. „Un șofer de TIR nu moare niciodată… Doar pleacă în cursă și nu se mai întoarce niciodată!”

FOTO | Românul rănit în tragedia din Italia a murit în spital

„Dumnezeu sa te ierte frățiorul meu scump acolo sus unde te-ai dus dumnezeu să aibă grijă de tine și sa te ierte, te iubesc și nu te voi uita niciodată” a scris sora românului pe rețeaua de socializare.

Românul rănit în tragedia din Italia a murit în spitalIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Autoritățile italiene au anunțat în noaptea de marți spre miercuri că Marian Roșca a murit, după ce un tronson al autostrăzii A10 s-a prăbușit, în apropiere de Genova. Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că bărbatul de 36 ani din județul Gorj este de fapt în viață și se află în stare gravă la spital.

„Îmi iubesc țara, dar nu pot să ucid”. Cum încearcă bărbații ucraineni să evite mobilizarea în război
Recomandări
„Îmi iubesc țara, dar nu pot să ucid”. Cum încearcă bărbații ucraineni să evite mobilizarea în război


::placeholdeR–>

.

Anunțul morții lui a fost făcut de această dată de directorul spitalului în care era internat, arată site-ul primocanale.it.

Totodată și Ministerul Afacerilor Externe a confirmat vestea: „În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile.

Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”.

Ziua de sâmbătă a fost declarată zi de doliu național, în contextul în care, la Genova, sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime.

„Delta Dunării” de pe Siret. Satul de vacanță de 82 de hectare, cu zoo, pescuit sportiv și kilometri de canale unde te poți plimba cu barca
Recomandări
„Delta Dunării” de pe Siret. Satul de vacanță de 82 de hectare, cu zoo, pescuit sportiv și kilometri de canale unde te poți plimba cu barca

Familiile unora dintre oamenii morți au decis, însă, să boicoteze funeraliile naționale, în semn de mânie față de modul în care autoritățile din peninsulă au gestionat incidentul.


CITEȘTe ȘI: Mihai Șora, despre violențele din Piața Victoriei. „Sunt voci care încearcă să bagatelizeze acțiunea represivă din 10 august”


 

Google News Urmărește-ne pe Google News