Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV: Românul din Gorj mort în tragedia de la Genova urma să se căsătorească în toamnă. Marian Roșca era șofer de tir și făcea o singură cursă pe lună în Italia
Lifestyle Libertatea > Lifestyle > EXCLUSIV: Românul din Gorj mort în tragedia de la Genova urma să se căsătorească în toamnă. Marian Roșca era șofer de tir și făcea o singură cursă pe lună în Italia

EXCLUSIV: Românul din Gorj mort în tragedia de la Genova urma să se căsătorească în toamnă. Marian Roșca era șofer de tir și făcea o singură cursă pe lună în Italia

Gorjeanul Marian Roșca, unul dintre cei doi români care au murit în urma prăbușirii Podului Morandi, de lângă Genova, urma să se căsătorească în toamna acestui an. Bărbatul era stabilit în Franța cu iubita sa și făcea, ca șofer de tir, doar o singură cursă pe lună în Italia. Autoritățile locale din orașul Bumbești-Jiu vor ajuta financiar familia pentru a repatria trupul neînsuflețit al tânărului.

Marian Roșca, în vârstă de 36 ani, plecase de mai mult timp în Franța, din satul gorjean Curtișoara, care aparține orașului Bumbești-Jiu. Se stabilise acolo și se angajase ca șofer pe tir. Împreună cu iubita sa, a pus bani de-o parte și și-a ridicat o casă în Bumbești.

„Acest băiat, împreună cu partenera lui de viață, reușise să își construiască o casă în Bumbești-Jiu și urma ca anul acesta să se căsătorească. El lucra, de fapt, în Franța, avea doar o cursă pe lună de Italia, și iată că această cursă i-a frânt destinul, din păcate”, a declarat, pentru Libertatea, Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești – Jiu.

Vor să-i ascundă mamei lui, să o protejeze. Are o suferință cronică

Vestea morții lui Marian Roșca s-a răspândit imediat în localitatea gorjeană.

„Am înțeles că vor să îi ascundă mamei lui deoarece are și o suferință cronică și evident că familia încearcă să o protejeze. Este un tânăr pe care soarta l-a dus într-un loc la un moment nepotrivit. Este dureros”, a mai spus Bobaru.

Edilul orașului susține că autoritățile locale îi vor sprijini familia lui Marian Roșca pentru a repatria trupul acestuia.

„Din păcate, este al treilea eveniment în ultimul an cu care s-au confruntat tinerii din această localitate. Aș vrea să nu am această posibilitate să îi ajut în astfel de situații. Cu siguranță o să ajutăm și această familie pentru repatriere. Este un sentiment de revoltă care te mișcă și care te doare. A ajuns ca un fenomen la nivelul României care își pierde tinerii în afara țării, ei fiind nevoiți să muncească acolo pentru a-și întreține familia sau pentru a-și face un viitor”, a mai precizat Constantin Bobaru.

Mesajul fratelui lui Marian: „Frățiorul meu scump, asta a fost ultima rută a ta”

Într-o postare pe Facebook, Ioan Roșca, fratele lui Marian, anunța, în urmă cu câteva ore, că este „cu inima frântă” la Genova, în Italia, unde și-a pierdut viața fratele său.

Dumnezeu să te ierte, frățiorul meu scump și drag, acolo sus unde ești nu te voi uita niciodată, asta a fost ultima rută a ta, scrie Ioan Roșca.

Prietenii acestuia au aflat despre moartea lui Marian chiar în ziua de Sfânta Maria, când au sunat pe telefonul acestuia pentru a-i ura toate cele bune.

„Azi te sunam să îți urez o zi frumoasă, dar acum nu îmi rămâne decât să plâng”, a scris un prieten pe rețeaua de socializare Facebook.

„De obicei, azi te sunam să îți spun la mulți ani, Marian ???? Astăzi privesc cerul și spun odihnește în pace, suflet blând”, scrie un alt prieten pe Facebook, care a postat și o poză în care este alături de Marian Roșca.

Miercuri la prânz, MAE a anunțat că un alt român a murit în tragedia produsă în apropiere de Geneva, în Italia. Bărbatul, cu dublă cetățenie, a fost identificat de către autoritățile italiene și se numără printre persoanele ucise de prăbușirea Podului Morandi, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Între timp, autoritățile italiene au anunțat că bilanțul a crescut la 38 de morți.

Citește și: VIDEO / Tragedia din Genova, filmată din elicopter. Urmările dezastrului

Close
Închide
  Close