Mergi direct la conținut »
Serghei Lavrov susține că Rusia este împinsă înspre un război cu Moldova și Ucraina
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Serghei Lavrov susține că Rusia este împinsă înspre un război cu Moldova și Ucraina

Serghei Lavrov susține că Rusia este împinsă înspre un război cu Moldova și Ucraina

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov susține că Rusia este împinsă înspre un război cu Moldova și Ucraina de decizia Chișinăului de a cere armatei să părăsească Transnistria, scrie Timpul.md.

Lavrov susține că graba Chișinăului de a insista asupra retragerii Armatei a-14-a de pe teritoriul Transnistriei este o provocare din partea celor care își doresc un conflict armat între cele două țări.

„Eu nu cred că poți prevedea un posibil război. Nimeni nu dorește acest lucru cu excepția celor care au votat decretul potrivit cărora pacificatorii ruși trebuie să părăsească Transnistria. Cei care le-au recomandat acest lucru autorităților de la Chișinău își doresc un război între Rusia și Ucraina și altul între Rusia și Republica Moldova,” a declarat Serghei Lavrov citat de RIA Novosti.

Anterior, ambasadorul Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru, a trimis o scrisoare secretariatului organizației, în care se afirmă că țara se așteaptă să elimine problema retragerii personalului militar străin până la cea de-a 72-a sesiune a Adunării Generale a ONU.


Citește și: Aspiratoarele puternice și zgomotoase, interzise la vânzare, începând de azi. Vezi dacă aspiratorul tău face parte din categorie


Close
Închide
  Close