Mergi direct la conținut »
Rusia a intrat oficial în campanie electrală pentru alegerile prezidențiale
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Rusia a intrat oficial în campanie electrală pentru alegerile prezidențiale

Rusia a intrat oficial în campanie electrală pentru alegerile prezidențiale

Rusia a intrat oficial în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, scrutin ce se va desfățura pe 18 martie. Marele favorit este președintele Vladimir Putin, care candidează pentru cel de-al patrulea mandat, relatează AFP și agenția rusă ITAR-TASS.

Rusia începe astăzi trei luni de campanie pentru alegerile prezidențiale. Comisia Electorală Centrală a anunțat oficial începerea campaniei, după ce a fost publicat decretul care fixează data alegerilor prezidențiale din Rusia pentru 18 martie 2018.

Această dată coincide cu împlinirea a patru ani de la semnararea tratatului de anexarea a peninsulei Crimeea de către Rusia, la două zile după un referendum considerat ilegal de către Ucraina și Occident.

Ajuns la putere în 2000, Vladimir Putin a anunțat că va candida pentru cel de-al patrulea mandat, iar sondajele de opinie arată că acesta nu are o reală concurență. Este creditat cu 75% dintre intențiile de vot.

Astfel, Vladimir Putin ar putea să rămână la putere până în 2023, ceea ce l-ar transforma în liderul rus cu cea mai mare longevitate la putere după Iosif Stalin. Recent, el a anunțat că va candida drept „independent”, nu din partea partidului Rusia Unită, apropiat al Kremlinului.

Principalul reprezentant al opoziției, Aleksei Navalnîi, cel mai probabil nu va putea să participe la acest scrutin din cauza mai multor condamnări în justiţie, în dosare pe care el le denunţă ca fiind fabricate.

Până acum, 23 de candidați și-au exprimat „dorința de a participa” la alegerile prezidențiale din Rusia, după cum a anunțat președinta Comisie Electorale Centrale a Rusiei, Ella Pamfilova. Printre aceștia se numără și fiica fostului primar din Sankt Petersburg, numită și Paris Hilton de Rusia.


Citește și: EXCLUSIV/ Șeful DIICOT: Toate modificările, în favoarea inculpatului. Victimele sunt uitate


Close
Închide
  Close