MENIU CAUTĂ
11 Feb. 2019 22:35

Rusia plănuiește să se deconecteze de la internet. De ce a luat Kremlinul această decizie

Distribuie

Rusia ia în considerare să deconecteze de la internet pentru o scurtă perioadă de timp, în cadrul unui test al capacităților sale de apărare cibernetică. Este de așteptat ca testul să aibă loc înainte de 1 aprilie 2019, dar nu s-a stabilit o dată exactă. 

Testul presupune ca schimbul de informații între cetățenii Rusiei și organizațiile ruse să rămână în interiorul țării în loc să fie direcționate în afara țării, potrivit BBC.

Anul trecut a fost depus în Parlament un proiect de lege prin care se solicită modificări tehnice în vederea unei funcţionări independente a internetului.

Proiectul de lege, numit Programul Național pentru Economia Digitală, cere Rusiei să se asigure că este capabilă să opereze în țară în eventualitatea unor puteri străine care ar putea să o izoleze online.

NATO și aliații săi au amenințat că vor sancționa Rusia, care este în mod obișnuit acuzată de instigare la atacuri cibernetice.

FOTO EPA


VIDEO/ Domeniul Cantacuzinilor de la Florești, reînviat de stră-strănepoata celui mai bogat român al tuturor timpurilor!


 

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Antonella sau drumul de la un corp de băiat la o femeie liberă
Comentarii