MENIU CAUTĂ

S-a deschis prima fabrică de sarmale din România

Distribuie

Prima fabrică de sarmale din România a fost inaugurată astăzi, la Gheorgheni, judeţul Harghita, delicioasele produse urmând  să ajungă pe piaţă săptămâna viitoare.

Bajko Laszlo, proprietarul fabricii a investit 130.000 de euro şi, pe baza unui proiect realizat de o firmă din Bucureşti, a utilat spatiul de productie cu cele mai noi echipamente. Fabrica are  şase muncitoare, dar urmează să mai fie angajate încî opt persoane. Omul de afaceri a dezvăluit că ideea i-a venit când şi-a dat seama că femeile sunt tot mai ocupate, iar prepararea sarmalelor necesită foarte mult timp.

„Sarmale sunt în varză murată după o reţetă secuiască, se fierb, se ambalează în mai multe moduri, după care se congelează şi sunt gata pentru piaţă.Cine vrea să pregătească sarmale trebuie să se gândească din toamnă, când trebuie pusă varza la murat. Apoi, tot procesul de pregătire necesită destul de mult timp”, a spus Bajko Laszlo. Preţul orientativ, la ieşirea pe poarta fabricii, va fi de aproximativ 11,5-12,5 lei, pentru o caserolă cu 8-9 sarmale.

Comentarii