Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > S-a născut primul copil prin programul "O șansă pentru cuplurile infertile" inițiat de Primăria Capitalei

S-a născut primul copil prin programul „O șansă pentru cuplurile infertile” inițiat de Primăria Capitalei

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat ieri că pe 11 aprilie s-a născut primul copil prin programul "O şansă pentru cuplurile infertile", derulat de Primăria Municipiului București (PMB). Proaspăta mămică încerca de 11 ani să rămână însărcinată.

De Dragoș Tănase,

„Fericita mămica a născut la Maternitatea Spitalului Cantacuzino din Capitală o fetiţă perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare in vitro derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB (Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti-n.r.). Prin acest program ne-am propus să susţinem financiar cât mai multe cupluri care doresc să-şi împlinească visul de a avea copii”, a scris edilul pe Facebook.

Gabriela Firea a oferit și câteva date despre derularea acestui proiect, care a început în iunie 2018 și care oferă familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare in vitro.

Astfel, în doar şase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect au fost ocupate. Conform ultimelor date centralizate, până în data de 12 martie 2019, au fost efectuate deja 641 de proceduri, dintre care 361 sunt sarcini în evoluţie.

„Această rată de succes (de 56%) este extraordinară şi reprezintă garanţia că demersul nostru într-adevăr poate schimba vieţi! De altfel, această iniţiativă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris şi în presa internaţională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorităţi locale din România, care şi-au exprimat intenţia de a implementa programe similare în oraşele lor”, a precizat Gabriela Firea.

Anul trecut, în luna decembrie, Primăria Capitalei a oferit vouchere în valoare de 13.800 de lei pentru încă 2.000 de cupluri infertile.


Citește și… În Grecia s-a născut primul copil cu trei părinți biologici. Medicii au creat un ovul de la două femei

Ovarul artificial, speranța pentru femeile care riscă să devină infertile. Ce tratament au inventat cercetătorii

Peste 500 de cupluri din Capitală vor primi vouchere pentru fertilizare in vitro


Close
Închide
  Close