MENIU CAUTĂ
30 Aug. 2018 18:04

Peste 500 de cupluri din Capitală vor primi vouchere pentru fertilizare in vitro

Distribuie

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunță, prin intermediul unui comunicat, că peste 500 de cupluri din Capitală vor primi vouchere pentru fertilizare in vitro, în cadrul Programului FIV - "O şansă pentru cuplurile infertile".Astfel, în două luni și jumătate, 510 cupluri au obținut aprobarea pentru a primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, în cadrul Programului FIV – ”O șansă pentru cuplurile infertile”, derulat de Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Alte aproape 100 de dosare vor fi analizate în perioada următoare, iar patru au fost respinse.

Sprijinul financiar acordat de Primăria Capitalei pentru cuplurile infertile este de aproximativ 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

1.000 de cupluri din București – care au indicație medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 și 45 de ani – pot obține acest ajutor financiar. Condițiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse în regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la secțiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Banii se acordă sub formă de vouchere, în două etape: 4.600 de lei pentru medicamente și 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

Proiectul ”O șansă pentru cuplurile infertile” se derulează în farmaciile și în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afișată pe site-ul www.assmb.ro.

172 de farmacii și 8 clinici au întrunit criteriile de eligibilitate pentru a fi admise în proiect.

Proiectul ,, O șansă pentru cuplurile infertile” a fost aprobat în ședința din 28 martie a Consiliului General al Municipiului București, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea. Programul a început pe 4 iunie și se va derula până în decembrie 2019.

În altă ordine de idei, Primăria Capitalei acordă vouchere de 2.000 lei gravidelor, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor, dar și va deconta și teste genetice la cancerul de sân. În acest caz, se acordă vouchere de 17.000 de lei pentru proceduri medicale.


Citește și: FOTO/ Coperta cu Elena Udrea din revista VIVA! a devenit virală pe Facebook. Au apărut primele glume

VIDEO/ Dana Enache, redactorul-șef VIVA!, face dezvăluri despre coperta cu Elena Udrea gravidă. Cum au fost obținute fotografiile


 

Comentarii