Mergi direct la conținut »
#salvatipipera | “Ride to office”, cu bicicleta, către Pipera Sud. Când va fi gata proiectul
Ştiri Libertatea > Ştiri > #salvatipipera | “Ride to office”, cu bicicleta, către Pipera Sud. Când va fi gata proiectul

#salvatipipera | “Ride to office”, cu bicicleta, către Pipera Sud. Când va fi gata proiectul

Printre problemele sistemice din cartierul de afaceri Pipera Sud se numără și lipsa pistelor pentru biciclete. Asta în contextul în care multe clădiri de birouri din zonă sunt dotate cu vestiare și dușuri pentru a-i incuraja pe cei care muncesc aici să folosească mijloacele de transport ecologice.

De Cătălin Doscaș,

Dacă la fața locului nu a fost transat în 29 de ani niciun centimetru de pistă pentru biciclete, în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă – un document stategic asumat de Primăria Generală și Consiliul Județean Ilfov în baza căruia pot fi accesate fonduri europene pentru infrastrctură – există desenate la nivelul Capitalei câteva sute de kilometri.

67 de kilometri, care ar acoperi și cartierul de afaceri Pipera Sud, ar urma să fie gata anul acesta, a declarat la interviurile Libertatea LIVE consilierul persoanal al Primarului General, Speranța Cliseru.  “Este o pistă agreată de la doamna Ghica până aici și, bineînțeles, va fi una și pe Barbu Văcărescu. Toate bulevardele care au mai mult de trei benzi vor avea aceste piste de biciclete. Anul acesta demarăm, după 1 iunie, primii 67 de kilometri de piste. Acestea nu sunt piste de agrement, ci piste de transport. Persoanele se pot astfel deplasa către locul de muncă, către magazinul unde trebuie să ajungă, deci nu neapărat pentru plimbare.  Vor fi piste unde bicicleta va fi privită doar ca mijloc de transport”, a explicat Speranța Cliseru.

Consilierul personal al Primarului General a mai declarat că primii kilometri vor fi executați cu ajutorul Guvernului.  “Avem un proiect finanțat prin bugetul național, un contract cu Ministerul Mediului de 10 milioane de euro, și practic primele piste vor fi demarate și executate tot în acest an. Sunt primii 67 de kilometri. Avem în vedere 240 de kilometri în total. Pistele sunt descrise în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă și sunt gândite să ajungă la liniile de metrou, la marile magazine și în zonele de birouri și să facă legatura între acestea. Urmează ulterior să furnizăm și suportul de biciclete”, mai spune reprezentata municipalității.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.


CITEȘTE ȘI

Close
Închide
  Close