MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Doscaș

#salvatipipera | VIDEO 360° cu remiza stației de metrou Pipera

Distribuie

#salvatipipera. Stația de metrou Pipera este una dintre cele mai aglomerate din rețeaua de transport public subteran din București. Particularitatea acesteia ține însă și de faptul că este una dintre cele două stații terminus ale Magistralei 2 și beneficiază de o remiză cu patru linii.

Reporterii Liberatea au avut acces în exlusivitate ”în culisele” stației de metrou pentru a observa în timp real întrega procedură de întoarcere care, în termeni tehnici, se numește rebusment. Remiza stației Pipera nu permite însă, din punct de vedere tehnic, întoarcea trenurilor mai repede de 3-4 minute.

Stația de metrou Pipera este cea mai importantă cale de acces din cel mai aglomerat cartier de afaceri din România. Inaugurată în urmă cu aproape 30 de ani, aceasta este una dintre cele două stații terminus ale Magistralei 2 de metrou.

Linia Berceni – Pipera înregistrează cel mai mare număr de călătorii validate din toată rețeaua subterană a Bucureștiului. Iar stația Pipera este în topul celor mai aglomerate. În octombrie anul trecut s-a înregistrat și recordul absolut cu privire la numărul total de validări înregistrat vreodată la stația Pipera: 594.980. Adică 594.980 de persoane și-au validat cartelele în octombrie 2017, la un moment dat, la stația Pipera. Potrivit Metrorex, pentru această magistrală „este asigurat un interval de circulație de trei minute și un număr de 22 de trenuri în circulație la orele de vârf de trafic”.  Într-un răspuns remis cotidianului Libertatea, Metrorex a mai transmis: ”capacitatea de transport a Magistralei 2 este folosită momentan la maxim și nu poate fi suplimentat numărul de trenuri pe acest traseu”.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


CITEȘTE ȘI

Libertatea lansează HARTA INTERACTIVĂ #salvatipipera

#salvatipipera | Stația de metrou din zonă rămâne cu un singur acces

#salvatipipera / Unde se vor construi stațiile de metrou Pipera 2 și Pipera 3

Citește mai multe despre #salvatipipera pe Libertatea.

Comentarii