MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Doscaș

#salvatipipera | Stația de metrou din zonă rămâne cu un singur acces

Distribuie

Stația de metrou Pipera este cea mai importantă cale de acces din cel mai aglomerat cartier de afaceri din România. Totodată este una dintre cele mai aglomerate din rețeaua de transport public subteran din București. La ore de vârf, mii de oameni intră sau ies din ultima stație de pe Magistrala 2. Recordul de trafic a fost înregistrat în luna octombrie 2017.

La stația de metrou Pipera, în octombrie 2017 s-a înregistrat un record absolut – aproape 600.000 de persoane au validat cartele de călătorie, adică, în medie, 20.000 pe zi.  Tot în octombrie 2017, numărul maxim de validări în stația Pipera, înregistrate în intervalul cu vârf de trafic 18:00 – 19:00, a fost de aproximativ 156.000.

Deși este una dintre cele mai aglomerate stații de pe Magistrala 2, Pipera are un handicap major. Tot traficul se desfășoară doar pe o singură cale de acces. Într-un răspuns remis de Metrorex cotidianului Libertatea se arată că ”lucrările de construire a Magistralei 2 s-au făcut în baza unui proiect tehnic conceput în corelaţie cu studiile de prefezabilitate şi fezabilitate care au justificat demararea acestui obiectiv. Dezvoltarea zonei comerciale și de afaceri în zona Pipera s-a produs ulterior şi independent de punerea în funcţiune a Liniei 2 de metrou Pipera – Berceni. Proiectul tehnic de construire a Magistralei 2 nu a prevăzut ca staţia Pipera să aibă mai multe accesuri.”

Cu toate acestea, Metrorex nu are niciun plan pentru remedierea acestei probleme. ”Dimensionarea căilor de acces s-a făcut ținându-se cont de fluxurile de călători determinate în urma studiilor efectuate în acea perioadă. Metrorex nu are în vedere construirea unui acces nou la stația Pipera”, se arată în răspunsul transmis de compania de stat.

Stația Pipera a fost dată în folosință în 1987, ca parte a Platformei Industriale care aduna în zonă mai multe fabrici de electrotehnică.


Campania #salvatipipera este o inițiativă a cotidianului Libertatea, susținută de Trustul de Presă Ringier România.

Trimite-ne imagini și videoclipuri la numărul de WhatsApp +40 0729.729.000 sau scrie-ne despre cum crezi tu că ar trebui salvată Pipera la adresa de e-mail [email protected]

Urmărește grupul de Facebook #salvatipipera și povestește-ne cum îți este afectată viața de zi cu zi din cauza nepăsării autorităților.

Implică-te! Semnează petiția #salvatipipera.


Citește mai multe despre #salvatipipera, #salvatipipera, calatori, Magistrala 2 de metrou, Metrorex și transport public pe Libertatea.

Comentarii