Mergi direct la conținut »
Scade numărul imigranţilor ilegali din SUA. E cel mai redus nivel de după 2004
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Scade numărul imigranţilor ilegali din SUA. E cel mai redus nivel de după 2004

Scade numărul imigranţilor ilegali din SUA. E cel mai redus nivel de după 2004

Numărul imigranţilor fără documente legale în Statele Unite s-a redus la 10,7 milioane, fiind cel mai scăzut nivel de după anul 2004, arată un studiu al Pew Research Center, bazat pe statisticile guvernamentale americane din 2016.

Potrivit studiului, în 2007 se aflau pe teritoriul Statelor Unite 12,2 milioane de imigranţi fără documente legale. După acest vârf, numărul imigranţilor clandestini a scăzut cu 1,5 milioane.

Totuşi, cel al imigranţilor clandestini veniţi din ţările Americii Centrale a crescut cu 375.000 între 2007 şi 2016.

Două treimi dintre adulţii în situaţie ilegală s-au instalat în SUA de mai mult de 10 ani, o cifră în creştere puternică faţă de 2007, când acest procent era de 41%.

Preşedintele Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale o temă majoră a campaniei din 2016, când i-a numit pe imigranţii mexicani „violatori”. De altfel, această scădere este pusă pe seama reducerii numărului mexicanilor care au intrat în SUA.

El şi-a reiterat mesajul de extremă fermitate înaintea alegerilor de la mijloc de mandat din noiembrie.

Mii de migranţi care fug de violenţele şi sărăcia din Guatemala, Salvador şi Honduras se îndreaptă în prezent spre SUA, ceea ce l-a determinat pe Trump să vorbească despre o „invazie” şi să susţină, fără probe, că printre ei s-au strecurat „criminali şi persoane din Orientul Mijlociu”.

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă
Recomandări

Cine e femeia care a murit săracă și cu datorii, dar cu 1,5 milioane de euro în casă

Trump nu şi-a pus deocamdată în practică promisiunea de campanie de construire a unui zid la graniţa cu Mexic, dar a avut, recent, un mesaj dur pentru migranţii care vin spre SUA: „Nu le permitem să vină în ţara noastră”.

Vezi cum arată modelele de zid de la granița cu Mexicul și ce spun mexicanii despre cele 8 variante pe care le-a vizitat Trump, anul acesta, în martie.

Mai mult, Donald Trump vrea să trimită armata la granița cu Mexicul.

Totuși, caravana uriașă de imigranți care se îndreaptă spre SUA se micșorează. Află decizia luată de mii de oameni.


Citește și… Şedinţă solemnă la Parlament, dedicată Centenarului. Klaus Iohannis: „Mergem în direcția corectă?”; Viorica Dăncilă: „Lansez un mesaj de pace către președintele României”


 

Close
Închide
  Close