Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Caravana uriașă de imigranți care se îndreaptă spre SUA se micșorează. Decizia luată de mii de oameni

FOTO | Caravana uriașă de imigranți care se îndreaptă spre SUA se micșorează. Decizia luată de mii de oameni

Mulți dintre imigranții din țările aflate în America Centrală care aveau de gând să ajungă în Statele Unite au decis să rămână în Mexic, țară în care au obținut azil politic, sau să se întoarcă acasă. Astfel, autoritățile mexicane declară că această caravană uriașă se micșorează pe zi ce trece.

În prezent, guvernul mexican a raportat că numărul imigranților a scăzut la aproximativ 4.500 de persoane. Majoritatea celor care au decis să rămână au aplicat pentru azil politic sau s-au întors spre casele lor.

Ministrul de Interne din Mexic susține că a primit, până acum, 1.699 de cereri de azi, în timp ce 459 de persoane din Honduras au cerut să fie transportate înapoi acasă. Majoritatea oamenilor care fac parte din caravana impresionantă de imigranți provin din țări precum Honduras, Nicaragua, El Salvador și Guatemala, potrivit usatoday.com.

Totodată, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a estimat, luni, că 7.200 de oameni făceau parte din caravana care se îndrepta către SUA.

Caravana imigranților a devenit un subiect de dezbatere politică în SUA, având în vedere că alegerile legislative se apropie. Președintele Donald Trump a declarat că armata ar trebui să fie trimisă la granița cu Mexicul pentru a întâmpina numărul mare de persoane și a acuzat Democrații că susțin financiar caravana.

În același context, Secretarul de Stat Mike Pompeo a spus jurnaliștilor, marți, că această caravană încalcă legile mexicane și că SUA nu vor putea permite același lucru în granițele sale.

„Trebuie să venți în SUA în mod legal”, le-a transmis Pompeo imigranților, care adaugă că acei oameni reprezintă „un risc de neacceptat pentru SUA”.


CITEȘTE ȘI: Tenorul român Bogdan Mihai, vedetă la Teatrul Bolshoi, la doar 28 de ani! “Mă pregătesc, la Moscova, pentru o premieră”


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close