De Valentina Postelnicu,

„Infracţiunea de abuz in serviciu va rămâne în aceeaşi formă în vigoare, cu o sintagmă neconstituţională. Nu ne-am atins obiectivul, în această comisie. Aţi abrogat infracţiunea pentru care Dragnea a fost condamnat în primă instanţă”, a spus senatorul PNL Laura Scîntei, în timpul şedinţei.

„Noi chiar ne-am atins obiectivul. Să adoptam cât mai multe articole, dupa deciziile CCR. Atitudinea dumneavoastră a fost să încercaţi să blocaţi tot”, i-a răspuns deputatul PSD Florin Iordache.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a propus să se discute doar acele modificări care nu l-ar ajuta pe Liviu Dragnea. „Vedeti ce rău vă face presa? Dacă nu era presa aici, mai vorbeaţi asa?”, i-a spus Iordache.

El a continuat: „Noi nu acceptăm lectii, doar citim ce spune Curtea (…) Sunt constituţionale, în raport cu criticile formulate. Codul Penal şi Codul de Procedură Penala vor fi mâine adoptate, astfel încât, în perioada de Paşte, să aveţi de treabă, sa sesizati CCR”, a răspuns deputatul PSD Florin Iordache.

Ulterior, PNL a cerut sistarea dezbaterilor pe Codul de procedură penală, până după vizita Comisiei de la Veneţia.

„Să discutăm cu aceşti experţi, poate ne vom lua nişte angajamente. Nu cred că exerciţiul onest al dialogului cu dânşii ne poate afecta” a spus Gorghiu. Propunerea de amânare a dezbaterilor a fost respinsă cu 7 voturi pentru, 12 împotrivă şi 2 abţineri.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Şi deputatul USR Stelian Ion a spus că PSD-ALDE vrea să adopte aceste Coduri în săptămâna Paştelui, la fel cum a făcut-o şi cu legile justiţiei, de Crăciun şi a anunţat că Opoziţia va ataca la CCR modificările aduse Codurilor penale.

Potrivit deputatului USR, scăderea termenelor de prescripţie, eliminarea abuzului în serviciu, sunt prevederi care îl avantajează pe Liviu Dragnea.

„Aceste modificări nu sunt cerute nici de CCR şi nici de Comisia Europeană prin Directivele tale. Se legiferează în interes personal, pentru nişte baroni aflaţi la putere acum”, a spus Stelian Ion. El a cerut UDMR-ului să nu dea votul pe aceste modificări care afectează lupta anticorupţie.

„Dacă nu mergeam la Curte, aveam acum peste 100 de articole neconstituţionale”, a spus Stelian Ion.

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea
Recomandări

Ce s-a întâmplat la 6:19 dimineața la petrecerea de nuntă a Teodorei Becali. A apărut filmarea

„Sunt vizate şi infracţiunile cu violenţă şi violurile şi crimele şi toate nenorocirile care există în Codul de Procedură. Se reduce capacitatea organelor de anchetă de a face aceste anchete”, a mai spus Ion.

Reprezentantul UDMR a avut o ieşire nervoasă, după apelul făcut de Stelian Ion. „Aş ruga mult deputatii USR, care în ultima vreme au niste declaratii interesante dar voturi împotriva tuturor amendamentelor care au vizat drepturi constitutionale ale minorităţilor naţionale. Atâta timp cât noi nu ne ocupăm cu ideologia lor, pe care o consider nepotrivită, nu ne ocupăm cu ideologia colegilor lor de alianţă, cu o provenienţa pe care nu o comentez, să nu se ocupe cu UDMR, să ne lăsaţi în pace”, a replicat Marton Arpad.

„Noi nu v-am injurat pe dvs, dvs ne-aţi injurat pe noi!”, a spus Marton Arpad, ridicând vocea. „Aveţi o problemă cu Uniunea”, a adăugat el.

„Vă rog să vă opriţi din declaraţii care jignesc pe toată lumea”, a intervenit Florin Iordache, către cei din Opoziţie.

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!
Recomandări

Soția lui Gigi Becali, impecabilă la nunta fiicei, Teodora. Apariție de vis!

Comisia specială condusă de Florin Iordache s-a reunit, marţi, pentru reexaminarea legii pentru modificarea Codului de procedură penală, ca urmare a Deciziei Curţii Constituţionale. Deja Senatul a votat modificările la Codul Penal, iar coaliţia PSD-ALDE vrea să dea votul final, pe cele două proiecte, săptămâna aceasta, în aceeaşi şedinţă cu o eventuală restructurare a Executivului.

Citeşte şi: Triplu agresor sexual de copii lăsat liber de judecători! Desenul prin care fetița de 6 ani a arătat ce-i făcea tatăl în urmă cu doi ani. Afectată emoțional, ea conturează până și copacii ca pe un falus!

Milionari peste noapte cu darul de nuntă. Incredibil câți bani le-a dat Gigi Becali mirilor! Reacția Teodorei
GSP.RO

Milionari peste noapte cu darul de nuntă. Incredibil câți bani le-a dat Gigi Becali mirilor! Reacția Teodorei

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense
HOROSCOP

Horoscop 14 octombrie. O zodie are parte de momente intense