Mergi direct la conținut »
Primarul Sectorului 5: „Școala 141 din Capitală era singura din sector cu autorizație ISU”. Unde vor învăța elevii din toamnă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primarul Sectorului 5: „Școala 141 din Capitală era singura din sector cu autorizație ISU”. Unde vor învăța elevii din toamnă

Primarul Sectorului 5: „Școala 141 din Capitală era singura din sector cu autorizație ISU”. Unde vor învăța elevii din toamnă

Școala 141 din Capitală, unde în luna mai s-a prăbușit tavanul, va fi demolată în noiembrie și reconstruită până în 2019, iar până atunci, elevii vor învăța la Școala 127, unde vor fi duși cu autobuze. După ce o echipă de specialiști a expertizat clădirea, Consiliul Local al Sectorului 5 a decis dărâmarea corpurilor A și B ale școlii, pentru ca acestea să fie reconstruite.

De Sorin Golea,

Ministrul Educației, Liviu Pop, și primarul Sectorului 5 au fost, miercuri, la Școala 141 din Sectorul 5 al Capitalei, care urmează să fie demolată, după decizia luată de Consilul Local.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florean, a făcut o declarație cel puțin bizară. Acesta a spus că singura școală din sectorul 5 care avea autorizație ISU era chiar Școala 141, care urmează să fie demolată. „Singura unitate de învăţământ din Sectorul 5 care avea autorizaţie ISU era 141. În Sectorul 5, din păcate, nu au”, a declarat Daniel Florea, potrivit Mediafax.

Liviu Pop a anunțat că elevii de la Școala 141 vor învăța, din 11 septembrie, la Școala 127, până când în locul clădirii se va ridica noua școală.

Primăria Sectorului 5 se așteaptă ca în luna noiembrie să primească avizul de demolare, iar în anul 2019, noua Școală 141 să îi poate reprimi pe elevii din zona Ferentari.

„Structura de rezistenţă este grav afectată şi nu avem nicio posibilitate să putem să o punem la un grad de siguranţă care să ne permită să aducem copiii în procesul de învăţământ în interiorul clădirii, şi atunci am luat decizia demolării”, a spus primarul Daniel Florea.

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis
Recomandări

De ce a refuzat Cristian Tudor Popescu invitația la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

Edilul a spus că, cel mai probabil, noua clădire va fi construită în cel mult un an și jumătate. ”Dacă reuşesc să încep construcţia în martie 2018, la 1 septembrie 2019 ar trebui să fie gata”, a precizat primarul.

Până când noua clădire va putea fi folosită, elevii vor fi duși zilnic la Şcoala 127, cu două autocare şi un microbuz.

Primarul a dat asigurări că nicio altă unitate de învățămînt nu prezintă probleme de siguranță, Școala 141 fiind singura cu probleme.

În luna mai, tavanul unui hol de la etajul întâi al Școlii Gimnaziale 141, aflată în administrarea Primăriei Sectorului 5, s-a prăbușit. Cinci elevi au fost blocați în clase de bucățile de beton, fără a fi răniți.

Conducerea Primăriei a hotărât imediat mutarea tuturor elevilor din acestă unitate de învățământ în Școala 127. O echipă de specialiști a investigat ulterior clădirea și a decis că soluția tehnică cea mai sigură și mai avantajoasă financiar este dărâmarea corpurilor șubrede și reconstruirea acestora.


Citește și: Femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu 6 ani mai repede

Close
Închide
  Close