MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 12:36 , de Paul Barbu

Se redeschid birourile de promovare turistică a României

Distribuie

Birourile de promovare turistică a României se vor redeschide într-un timp cât mai scurt, a anunțat ministrul turismului, Bogdan Trif. Potrivit acestuia, această măsură este una prioritară pentru țara noastră.

„Am vorbit cu Ministerul Afacerilor Externe, iar aceasta mesură reprezintă o prioritate pentru ei, dar și pentru noi', a declarant ministrul Turismului, într-o conferință de presă organizată la minister. Potrivit lui, ministerul va avea un buget mai mic de promovare anul acesta pentru că cel de anul trecut de 21 de milioane de lei nu a fost consumat. „Și chiar dacă bugetul va fi mai mic, România va fi prezentă în continuare la marile târguri de turism din lume', a mai spus Trif.

Pe de altă parte, ministrul a mai declarat că banii de promovare a României au rămas în foarte mare parte necheltuiți, dar nu știe câți bani au fost dați pentru promovarea României pentru pliante și alte astfel de produse.

În plus, ministrul dar și premierul României vor să promveze intensiv turismul balneoclimateric pentru că oficialii cred că acesta este un punct forte al țării. Acest lucru vine după ce Libertatea a scris că Ministerul Turismului a folosit aceeași strategie de promovare a turismului pe care o avea chiar și Ceaușescu în urmă cu 30 de ani. Aceste lucruri au fost scoase în evidență în urma controalelor efectuate de Curtea de Conturi în cel mai recent raport al instituției.

Totodată, Trif a menționat că România trebuie să își diversifice oferta turistică pentru a atrage cât mai mulți turiști. „Pe mediul online suntem deficitari rău la promovare. Vreau să facem câteva clipuri de promovare pentru ai atrage pe turiști', a mai afirmat ministrul.

Și dacă bulgarii deja ne-au luat la capitolul litoral, după cum s-a concluzionat, România scoate în față regiunea Transilvaniei pentru a-i atrage pe germani care preferă tot mai mult țara vecină de la sud. De asemenea, și Bucureștiul reprezintă un atu pentru că este deja o destinație de sine stătătoare, a mai spus ministrul.


VIDEO/Motociclista-actriță Kiara Firan își împarte viața între concursuri şi teatru. Concurează cu Gecko' cot la cot cu bărbații și pe mulți îi învinge

Loading...
Comentarii